Ana Sayfa Batı Trakya Haber “İslam Alemi’nin Huzuru İçin Dua ve Niyazda Bulunalım”

“İslam Alemi’nin Huzuru İçin Dua ve Niyazda Bulunalım”

1
0

Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim  Şerif, Miraç Kandili dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

 MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

Kıymetli Müslüman Türk Kardeşlerim!

Önümüzdeki 10 Mart 2021 Çarşamba gününü Perşembe’ye bağlayan gece Miraç Kandili’dir. Miraç, Peygamber Efendimiz’in önemli mûcizelerinden biridir. Hicretten yaklaşık bir buçuk yıl önce vuku bulmuştur. Sözlükte; “yükselme aracı” ve “yukarılara çıkma” manalarına gelen miraç, Peygamberimiz (s.a.v.)’in yüce makamlara yaptığı ulvi bir yolculuktur.

Miraç Gecesi’nde Hz. Peygamber (s.a.v.) ilâhî davete icabet ederek, Cebrail (a.s.) ile birlikte önce Mescid-i Aksâ’ya, daha sonra da semalara ve “Sidretü’l-Müntehâ” denilen yüce makama çıkarılmış, kendisine melekût âleminin sırları gösterilmiştir. Kur’an-ı Kerim’de bu yolculuğun başlangıcı şöyle açıklanır: “Bir gece kendisine âyetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu Mescid-i Haram’dan, çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa’ya götüren Yüce Allah noksan sıfatlardan münezzehtir. O, gerçekten işitendir, görendir.” (İsra, 17/1)

Miraç olayı bir mucize olduğundan ona sınırlı ve dar ölçümlerimizle değil, ilâhî kudretin bir tasarrufu olarak, iman ve kalp gözü ile bakmamız gerekir. Diğer Peygamberlerin mucizelerinde olduğu gibi Miraç hadisesi de insanoğlunun ufkunu açan bir ilham kaynağıdır. Mucizeler akılla izah edilemez, onlara sadece iman edilir. Bizler de Hz. Ebûbekir’in dediği gibi “O söylediyse doğrudur.” der, Peygamber Efendimiz’in haber verdiklerine şeksiz şüphesiz iman ederiz.

Beş vakit namaz miraç gecesinde farz kılınan, Hz. Peygamber’in ümmetine bahşedilen ilâhi bir hediyedir. Namaz, ibadet olarak dinimizin ilk emri, dinin direği, Peygamberimiz’in deyimiyle gözümüzün nurudur. Amellerin Allah’a en sevimli olanlarındandır. Nitekim Yüce Allah Kur’an-ı Kerim’de namazın önemine dair şöyle buyurmaktadır. “Kitaptan sana vahyolunanı oku, namazı da dosdoğru kıl. Çünkü namaz, insanı hayâsızlıktan ve kötülükten alıkoyar. Allah’ı zikretmek elbette en büyük ibadettir. Allah, yaptıklarınızı biliyor.” (Ankebut, 29/45)

Miraç Gecesi Mü’minlere, ilâhî rahmete erişmek ve kulluk bilinci ile ibadet, dua ve niyazda bulunmak için bir fırsattır. Bu sebeple, hata ve günahlarımızdan pişmanlık duyarak; kendimiz, azınlığımız ve İslâm Âlemi’nin huzuru için dua ve niyazda bulunalım. Cenab-ı Allah’ın bize Miraç hediyesi olan beş vakit namaza ve diğer ibadetlerimize önem verelim. Namazın bizimle Rabbimiz arasında manevî bir bağ ve bir nevi miraç olduğunu unutmayalım.

Değerli Soydaşlarım!

Daha önceki yıllarda camilerimizde mübarek gün ve gecelerde topluca dualar edip mevlid-i şerif okuduğumuz güzel geleneğimizi, bu yıl da dünyayı sarsan Covid-19 nedeniyle camilerde toplanamamamızdan dolayı devam ettiremiyoruz. Bununla beraber önümüzdeki Miraç Kandili’nde evlerimizi birer ibadethane gibi düşünerek varsa kaza namazlarımızı yoksa nafile namazı kılmak, Kur’an-ı Kerim okumak, bol bol tevbe ve istiğfar etmek, insanlık ve kendimiz için hayır duada bulunmak gibi ibadetleri yapmayı tavsiye ediyoruz. Allah yaptığımız ve yapacağımız ibadetlerimizi kabul eylesin.

Bu mübarek gecenin Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın ve İslâm Âlemi’nin birlik ve beraberliğine, barış ve huzuruna vesile olmasını Cenâb-ı Hak’tan niyaz eder, hepinizin Miraç Kandilini tebrik ederim.

İbrahim ŞERİF

Gümülcine S. Müftüsü

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz