Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İSKEÇELİ ÖĞRENCİLER İZMİR BAROSU’NU ZİYARET ETTİ

İSKEÇELİ ÖĞRENCİLER İZMİR BAROSU’NU ZİYARET ETTİ

22
0

Yunanistan’ın çeşitli ortaokul ve liselerinde okuyan 60 İskeçeli öğrenci, İskeçe Türk Birliği Kültür Sorumlusu Bülent Hacısalihoğlu rehberliğinde Türkiye’yi ziyaret etti.

Öğrenciler, ziyaretin ilk 2 gününde İzmir, 3. gününde Manisa, 4. gününde Soma ve dönüşte, Kınık’ta yaşayan Batı Trakya Türklerinin misafiri olacak.

Kültür amaçlı turun ilk günü grup, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmir Şubesi Başkanı Mümin Durmuş önderliğinde, kendisi de Batı Trakyalı olan İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan’ı, İzmir Barosu’nda  ziyarete gitti.

Aydın Özcan ve İzmir Barosu Genel Sekreteri Şakir Uzun, öğrencilere baronun görevleri ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Batı Trakya doğumlu, lise ve üniversiteyi Türkiye’de bitirmiş olan Aydın Özcan, Batı Trakyalı olup, Türkiye’de okumak isteyen öğrencilerin karşılaştıkları sorunlardan söz etti.

Anavatanlarında yabancı öğrenci muamelesi görmeleri önündeki engelleri aşma için, yasal mücadeleyi yürüterek, onların aynı sıkıntıları yaşamamasını amaçladıklarını belirtti.

Bornova Belediyesi’nin sahip çıktığı öğrenciler, geceyi Ege üniversitesi yurtlarında geçirdi. Çoğunluğu ilk kez Türkiye’ye gelmiş olan öğrenciler, bugün İzmir’i gezecek.

Batı Trakya Türkleri İzmir Şubesi Başkanı Mümin Durmuş, Batı Trakyalı öğrencilerin kültürlerinden kopmaması, anavatanlarını tanıyıp bilmesi açısından; bu tür kültür ve eğlence gezilerini önemsediklerini vurguladı. Onları misafir etmekten duyduğu memnuniyeti belirtti.

Öğrenciler, programda belirtilen yerlerdeki gezilerini, Batı Trakyalı Türklerin ve belediyelerin ev sahipliğinde sürdürecekler.

 

Haber: Osman Gazi OKTAY

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz