Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İSKEÇELİ GENÇLER SOMA MADENCİLER ŞEHİTLİĞİNİ GEZDİ

İSKEÇELİ GENÇLER SOMA MADENCİLER ŞEHİTLİĞİNİ GEZDİ

13
0

İskeçe’den İzmir ve çevresinde kültürel ve turistik gezi için gelen gençlerin son durağı Soma oldu.

Soma’ya gelişlerinde ilk ziyaretlerini Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Soma Şubesine gerçekleştiren gençler burada Genel Başkan Av. Necmettin Hüseyin, Soma Şube kurucu Başkanı ve Genel Merkez Denetim Kurulu Üyesi Ahmet Kereci, Soma Şube Başkanı Mehmet Akıncı ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

Şube ziyareti anısına Şube Başkanı Mehmet Akıncı tarafından kendilerine takdim edilen İskeçe Saat Kulesi tablosunu alan gençler, Genel Başkan ve Şube yöneticileri ile birlikte geçtiğimiz yıl elim bir maden kazası sonucu hayatını kaybeden 301 madencinin anısına oluşturulan madenciler şehitliği ziyaret etti.

Daha sonra Soma Ticaret Odası ziyaret edilerek gençler için hazırlanan öğlen yemeği hep birlikte yendi. Öğle yemeğinin ardından Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene makamında ziyaret edildi.

11 yıldır yürüttüğü belediye başkanlığı döneminde Soma’da yaşayan Batı Trakyalı hemşerilerimize büyük katkı ve desteği bulunan başkan Ergene’ye Genel Başkan Av. Necmettin Hüseyin teşekkür ederek İskeçe Saat Kulesinin tablosunu sundu.

Belediye Başkanı Hasan Ergene’de ziyaretin anısına Av. Necmettin Hüseyin’e madenci heykeli takdim etti.

Sayın Ergene burada yaptığı konuşmada Soma’nın en güçlü STK’sı olarak faaliyetlerini yürüten ve hemşerilerini birlik – beraberlik içinde bir arada tutan Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Soma Şubesi başkan ve yöneticilerini gençlerin huzurunda tebrik etti.

Grup gezinin devamında rehber eşliğinde geçen yıl gerçekleşen maden kazasının olduğu alanı gezerek bilgi aldı. Darlak turundan sonra Soma’ya dönen ekip kendileri için hazırlanan akşam yemeğine katıldı.

Akşam yemeğinne gençlerle birlikte Genel Başkan Av. Necmettin Hüseyin, Şube Kurucu Başkanı ve Genel Merkez Denetim kurulu Üyesi Ahmet Kereci, Soma Şube Başkanı Mehmet Akıncı, Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer ve Şube yöneticileri katıldı.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz