Ana Sayfa Batı Trakya Haberler B.Trakya Video Haber İskeçe’den Haykırdılar; “Filistin’e Özgürlük”, “Kahrolsun İsrail”

İskeçe’den Haykırdılar; “Filistin’e Özgürlük”, “Kahrolsun İsrail”

1
0

İskeçe sokakları ve şehir meydanı bugün “Filistin’e Özgürlük”, “Kahrolsun İsrail”, “Gazze’den Elinizi Çekin” sloganlarıyla inledi.

İskeçe SİRİZA İl Örgütü tarafından organize edilen ve İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek’in öncülüğünde 22 Mayıs Cumartesi saat 12.00’de gerçekleşen Filistin halkına destek mitingine İskeçe bölgesinde yaşayan Türkler büyük katılım sağladı. Destek yürüyüşü sırasında “Filistin’e özgürlük”, “Kahrolsun İsrail”, “Gazze’den elinizi çekin” şeklinde sloganlar atıltı ve belirli aralıklarla da tekbir getirildi.

Yürüyüş son bulmadan İskeçe şehir meydanunda okunan bildiride, Filistin halkının mücadelesine destek verildi ve Yunanistan hükümetinin ırkçı İsrail devletiyle işbirliğine son vermesi istendi. Yazılı bildiride, “İskeçe’den, milliyetçi kirliliğe karşı azınlıkla birlikte mücadele ettiğimiz ve kazanacığımız mesajını gönderiyoruz.” İfadelerine yer verildi.

Yaklaşık bin kişinin katıldığı yürüyüşe İskeçe milletvekili Hüseyin Zeybek’in yanı sıra İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin, Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin, Rodop eski milletvekili Ahmet Hacıosman, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, İskeçe Belediye Başkan Yardımcıları Şaban Bandak, Levent Karahasan, Süha Bekiroğlu, Çınar Derneği Başkanı Cengiz Ömer, SİRİZA Partisi Rodop İli Koordinatör Vekili Özgür Ferhat ve çok sayıda Batı Trakya Türkü katıldı. İsrail’i protesto yürüyüşü olaysız bir şekilde çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz