Ana Sayfa Batı Trakya Haber İskeçe’de Koronavirüste Günah Keçisi Azınlık Mı?

İskeçe’de Koronavirüste Günah Keçisi Azınlık Mı?

0
0

Hükümet yetkilileri derhal bir açıklama yapmak zorundadır. İnsanları bu kadar zan altında bırakmaya kimsenin hakkı yok? Testler ne için yapıldı? Sonuçlar nedir? Neden Azınlık toplumunun yaşadığı bölgeler ağırlıklıydı? Bu sorulara acilen cevap gerekir.

Bir toplumu bu kadar küçük düşürmeye ve değerleriyle oynamaya kimsenin hakkı yok! Bu isterse devlet olsun. Koronavirüs pandemisi çıktığı günden beri gözler İskeçe bölgesinde yaşayan özellikle Azınlık toplumuna çevrildi.

Son olarak da testlerin yapıldığı bölgeler Azınlık toplumunun yaşadığı bölgeler. Yani ne demek istiyorsunuz; “biz temiz ve sağlıklıyız, sorun Azınlık insanında mı?” demek istiyorsunuz. Bu ayrımı yapmaya asla hakkınız yok!  Bu ayrımcılık ve ırkçılığa girer. Ya herkese yapın yada yapmayın. Burada hükümet sorumludur ve sorumluluğun gereğini yapmalıdır.

Yaptınız da ne oldu? Bakınız İskeçe Tabipler Odası Başkanı Anastasios Karadedos memnun kalmamış. Test yapmaya gelen Müslümanların katılımından memnun değilmiş. Yani kendisinin söylediği gibi koronavirüsün ocağı Azınlık insanı, nu kadarına pes doğrusu. Kayalar’da (Petrohori) askeri kışlada vakalar görüldü, askerler hastanede yattı ölüm dahi oldu, bunda da Azınlık insanı mı işin odak merkezi?

İskeçe Tabipler Odası Başkanı Anastasios Karadedos İskeçe’nin bazı bölgelerinde yapılan Koronavirüs testlerine Müslümanların katılımından memnun olmadığını belirtti. Katıldığı bir tv programında konuşan Başkan Karadedos, “Koronavirüsün ocakları bulunmalı ve mücadele edilmelidir. Tam olarak ne şekilde dağıldığını bilmiyoruz” dedi. Peki tam olarak bilmiyorsunuz da neden hep Azınlık insanı üzerinde odaklanıyorsunuz?

Bu olay derhal netleşmelidir, Azınlık toplumunu günah keçisi olarak göremezsiniz…Buna hakkınız yok!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz