Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İSKEÇE’DE HATİM MERASİMLERİNE BÜYÜK İLGİ

İSKEÇE’DE HATİM MERASİMLERİNE BÜYÜK İLGİ

28
0

İskeçe Seçilmiş Müftülüğü’nün başarılı organizasyonlarıyla hatim merasimleri büyük beğeni ve ilgiyle devam ediyor.

Müftülük  bünyesinde faaliyet gösteren Ilıca Kur’an Kursu’nun 1 Mayıs Pazar günü, Mizanlı ve Bratankova Kur’an Kurslarının ise 2 Mayıs Pazartesi günü Hatim Merasimleri büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

30 Nisan Cumartesi günü Ilıca’da, 1 Mayıs Pazar günü Bratankova’da kurban kesim töreni gerçekleşti. Ilıca’daki kurban kesim törenine Müftülüğü temsilen Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu, Bratankova’daki kurban kesim törenine ise Müftü Ahmet Mete katıldı.

Hocalığını Şükran Uzun ve Yüksel İmam’ın görev yaptığı Ilıca Kur’an Kursu, yine hocalığını Remzi Selimkâhya’nın görev yaptığı Mizanlı Kur’an Kursu ile Hüseyin Cihan’ın görev yaptığı Bratankova Kur’an Kursu’nun Pazar ve Pazartesi günü gerçekleştirilen hatim merasimleri; çocukların okudukları şiirler, ilâhi ve Kur’an-ı Kerim’le coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi. 

Hatim törenlerine Faziletli Müftü Ahmet Mete, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’nu temsilen Pazar günkü Ilıca köyü hatminde Muavin Konsolos Osman Şahin, Pazartesi günkü Mizanlı ve Bratankova hatimlerinde ise Muavin Konsolos Murat Ertaş, İskeçe milletvekili Hüseyin Zeybek, Mustafçova Belediyesi Başkanı Cemil Kabza ve kalabalık halk topluluğu katıldı.

Gerek Ilıca, gerek Mizanlı, gerekse Bratankova köylerinde öğle namazından sonra misafirlere geleneksel etli pilav ve ayran ikram edildi.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz