Ana Sayfa Yunanistan Haber İskeçe’de Devir Teslim Töreni

İskeçe’de Devir Teslim Töreni

1
0

İskeçe’de Komutanlardan biri devretti biri devraldı. İskeçe’deki 4. Kolordu Komutanlığı’nda “Apostolidi” kışlasında gerçekleştirilen devir teslim töreninde Korgeneral Aggelos Hudeludis görevi yeni komutan Korgeneral İoannis Çioplos’a devretti. Törende Yunanistan Kara Kuvvetleri (GES) Komutanı Korgeneral Haralompos Lalusis de hazır bulundu.

Törende gündemin okunması sırasında Korgeneral Hudeludis, yaklaşık bir yıl boyunca 4. kolordu Komutanlığı’nda görevini yürüterek, Silahlı Kuvvetlerin liderliğine ve aynı zamanda İskeçe sakinlerine karşı üstlendiği derin sorumluluğa değindi.

Korgeneral Hudeludis, Batı Trakya’yı “Helenizmin kalesi” olarak nitelendirerek, “Tutku ve kaygıyla çalıştığımız için memnun ayrılıyorum” dedi. Korgeneral Hudeludis, ayrılığa olan duygularını da dile getirdi, aynı zamanda ülkenin en güçlü oluşumundan duyduğu gururu da dile getirdi.

Kendisiyle birlikte çalışan herkese teşekkür eden komutan Hudeludis, 4. Kolordu’nun yeni komutanına yeni görevlerinde sağlık, güç, cesaret ve başarılar diledi.

Son olarak bölgede hissettiği yakınlığa değinen Korgeneral Hudeludis, “Dördüncü Kolordu’da hizmet etmekten gurur duymanızı rica ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Sırasıyla söz alan yeni komutan Çioplos, yeni görevinden onur ve gurur duyduğunu belirterek, 4. Kolordu Komutanlığı yönetiminde önemli subayların hizmet ettiğini vurguladı. Çioplos, seleflerine, üstlerine ve tüm Batı Trakya vatandaşlarına karşı sorumluluklarının bilincinde olduğunu vurguladı.

Yeni Komutan Korgeneral Çioplos, “en önemli güç çarpanı” olarak nitelendirdiği insan kaynaklarının güvenliği endişesiyle, yoğun operasyonel eğitim ve ekipman ve silah sistemlerinin etkin bakımına odaklanılacağını kaydetti.

Çiçeği burnunda Komutan, Ukrayna’daki saldırının mevcut durumuna atıfta bulunarak, ordunun toplumla mükemmel ilişkilere duyulan ihtiyacı teyit etmek için sosyal katkısını özveriyle sürdürmesi gerektiğini ve diğer yandan daha geniş bölgenin jeopolitik konumuna ve Dedeağaç limanının konumuna odaklanarak, jeopolitik konumu vurguladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz