Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ’NDEN DEB PARTİSİ İSKEÇE İL TEŞKİLATI’NA ZİYARET

İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ’NDEN DEB PARTİSİ İSKEÇE İL TEŞKİLATI’NA ZİYARET

22
0

İskeçe Türk Birliği Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri ile Kadınlar Kolu Yöneticileri Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi İskeçe İl Teşkilatı Bürosunu ziyaret etti.

14 Kasım 2015 Cumartesi günü gerçekleşen ziyarette İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kurt ve beraberindeki yöneticileri, DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İskeçe İl Teşkilatı Sorumlusu Ozan Ahmetoğlu ile İl Teşkilatı yöneticileri karşıladı.

Ziyaret sırasında söz alan DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İskeçe İl Teşkilatı Sorumlusu Ozan Ahmetoğlu DEB Partisi’nin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Ozan Ahmetoğlu İskeçe Türk Birliği’nin devam etmekte olan hukuki sürecinin bütün Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı açısından büyük öneme sahip olduğunu ve bu mücadelenin hukuk yoluyla sonuna kadar devam etmesi gerektiğini belirtti. Ahmetoğlu, İTB’nin İskeçe ve Batı Trakya’daki Türk kültürünün yaşatılması ve geliştirilmesi açısından önemli bir rol olduğunu ifade ederek, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin, İskeçe Türk Birliği’yle ilgili kararının hala uygulanmamasının Yunanistan demokrasisi açısından kayıp olduğunu söyledi.

İskeçe Türk Birliği’nin geçmiş ve misyonu açısından çok önemli bir kuruluş olduğunu belirten Ozan Ahmetoğlu DEB Partisi olarak İskeçe Türk Birliği’nin bu haklı davasında her zaman yanında olduklarını ve azınlık davası için mücadele eden iki kurum olarak her türlü işbirliğine hazır olduklarını ifade etti ve ziyaretlerinden dolayı İskeçe Türk Birliği yöneticilerine teşekkür etti.

Daha sonra söz alan İskeçe Türk Birliği Başkanı Av. Ahmet Kurt, DEB Partisi İskeçe İl Teşkilatı’nı ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, İskeçe Türk Birliği’nin hukuki mücadelesi hakkındaki son durumu değerlendirdi. Ahmet Kurt, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) kararına rağmen İskeçe Türk Birliği’nin resmiyetinin iade edilmemesine anlam veremediklerini belirterek, herşeye rağmen azınlık mücadelesi için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını ve devraldıkları bu mücadele bayrağını layık olduğu şekilde yeni nesillere aktarma gayreti içinde olduklarını ifade etti. Kurt, İskeçe Türk Birliği’nin çalışmaları ve yeni dönemde gerçekleştirmeyi planladıkları faaliyetler hakkında bilgi verdi. İTB Başkanı Ahmet Kurt ayrıca DEB Partisi’ne siyasi mücadelesinde başarılar dileyerek her türlü desteğe hazır olduklarını belirtti ve DEB Partisi İskeçe İl Teşkilatı’na kendilerini en güzel şekilde ağırladıkları için teşekkür etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz