Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İSKEÇE MÜFTÜLÜĞÜ “KUTLU DOĞUM” ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

İSKEÇE MÜFTÜLÜĞÜ “KUTLU DOĞUM” ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

22
0

İskeçe Müftülüğü, 24 Nisan 2015 Cuma günü yoğun bir katılımla “Kutlu Doğum” etkinliği düzenledi.

Etkinliğe İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’nin yanısıra, Türkiye’den Gazeteci-Yazar Ahmet Taşgetiren, Yazar Abdullah Sert  “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” konulu birer sunum yaptılar.

Proğram İskeçe Müftülüğü din görevlileri korosunun seslendirdikleri ilahilerle başladı ve Kurra Hafız Abdurrahman Bozan‘ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

“BU MEMLEKETTE BİZANS OYUNLARI BİTMEZ”

“Kutlu Doğum” proğramı etkinliğinin açılış konuşmasını Müftü Ahmet Mete yaptı. Katılımlarından dolayı herkese teşekkür eden Müftü Mete, “değerli kardeşlerim, bu memlekette bizans oyunları hiç bitmez. Bazen siyah renkli gelir, bazen de beyaz renkli gelir, ama gelir. Son gün sizin önünüze öyle şeyler çıkarırlar, ki değiştirmek zorunda kalırsınız. Hani hatırlarsınız, “Kutlu Doğum” etkinliğimizde 5 bin kişiyi topladığımızda bomba ihbarı yapmışlardı, yine Hz. Peygamber’den rahatsız olmuşlardı. Yine Kur’an’ın tilavetinden rahatsız olmuşlardı. Yine bu toplumun birlik beraberlik içerisinde olmasından rahatsız olmuşlardı, ama biz yılmadık yine beraberiz” dedi.

Sebebi ise, haftalar öncesinden etkinliğin yapılacağı salonun afişlerde yazılı olmasına rağmen, son anda salonun değişik bahanelerle kendilerine tahsis edilmemesinden dolayı yaşanan salon değişikliği oldu.

“SİZLERİN SALONLARA SIĞMAYAN COŞKUNUZU GÖRÜP DE HEYECANLANMAMAK MÜMKÜN DEĞİL”

Etkinliğe katılan Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu  Ali Rıza Akıncı selamlama konuşmalarını yapmak üzere mikrofonu eline aldı ve katılımcıları selamladı. Başkonsolos Akıncı konuşmasında, böyle anlamlı bir etkinliğe beni ve çalışma arkadaşlarımı davet eden İskeçe Müftüsü sayın Ahmet Mete’ye teşekkürlerimi sunuyorum. Sizlerin bu salonlara sığmayan coşkunuzu görüp de heyecanlanmamak mümkün değil. Varlığınızı, birliğinizi, değerlerinizi, maneviyatınızı ve geleneklerinizi korumak için gösterdiğiniz gayreti görüp de saygı duymamak mümkün değil, mutlu olmamak mümkün değil” dedi.

Etkinliğe Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı‘nın yanısıra İpsala Kaymakan Vekili Ahmet Keser, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmit Şubesi Başkanı Lütfi Bodur ve heyeti, Gümülcine S.Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, Azınlık Sabık Milletvekilleri, Yerel Yöneticiler, Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve tüm sinsi engellemelere rağmen salonlara sığmayacak kadar kalabalık bir soydaş topluluğu katıldı.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz