Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İSKEÇE MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN ZEYBEK MECLİS’TE KONUŞTU

İSKEÇE MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN ZEYBEK MECLİS’TE KONUŞTU

20
0

İskeçe SİRİZA Partisi Milletvekili Hüseyin Zeybek 20 Temmuz 2016 tarihinde yeni seçim sistemiyle ilgili Meclis’te bir konuşma yaptı.

Milletvekili Zeybek konuşmasında, “Geçmiş yıllarda eyaletimiz ve bölgemize birçok yatırım yapılmasına rağmen, bu yatırımlar, yatırımcıların tek amacı devlet tarafından verilen ekonomik destekten yararlanmak olduğundan, ayakta kalmayı başaramamışlardır. Bu mantık ve zihniyetten dolayı  eyaletimiz çürüyen ve terk edilmiş binalarla dolup taşmış ,insanlarımız da işsizlik yüzünden göç etmek zorunda kalmıştır” ifadelerine yer verdi.

Milletvekili Hüseyin Zeybek’in Meclis’teki konuşmasıyla ilgili olarak basın bürosu tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Bugün tartıştığımız yeni kalkınma kanununun hükümetin temel düşüncesinin ülkenin yeniden yapılandırılması ve kalkınmasının olduğunu göstermektedir.

Bundan önceki kalkınma projelerinden farkı, ekonominin tekrar yapılandırılması ve geçmişin hatalarını düzeltmektir. Geçmişteki kalkınma kanunlarının temel eksiklikleri az işletmeyi kapsamalarıydı. Bu kanunlardan dolayı ekonomik yardımlardan büyük işletmeler faydalanmış olup, küçük ve orta işletmeler  bu ekonomik yardımlardan mahrum kalmışlardır.

Geçmiş yıllarda eyaletimiz ve bölgemize birçok yatırım yapılmasına rağmen, bu yatırımlar, yatırımcıların tek amacı devlet tarafından verilen ekonomik destekten yararlanmak olduğundan, ayakta kalmayı başaramamışlardır. Bu mantık ve zihniyetten dolayı  eyaletimiz çürüyen ve terk edilmiş binalarla dolup taşmış ,insanlarımız da işsizlik yüzünden göç etmek zorunda kalmıştır.

Bizim amacımız adaletli bir kalkınma programıyla yeni iş alanlarının açılmasını ,üretim olanakları olan alanlarda yatırım yapacak küçük ve orta ölçekli işletmeleri ve her bölgenin özelliklerini kullanarak yeni yatırım olanakları yaratacak olan işletmeleri desteklemektir.

Bugünkü hükümetin desteklediği alanlar ise yeni teknolojiler, iletişim ve telekomünikasyon ve tarımdır. Tarım alanında tarım ürünleri desteklenerek ülkenin üretim çeşitliliğinin artırılması amaçlanmaktadır.

Bu kanunla, işletmelere vergi muafiyeti, sabit vergi sağlayarak,işçi maaşlarını finanse ederek ve yeni yatırımlara %100 ekonomik destek sağlayarak geçmiş hükümetlerin yarattığı  boşluğu gidermeyi amaçlıyoruz. Bu yasa tasarısı İskeçe’mizin ( Xanthi)  8 bölgesini kapsamaktadır: İskeçe (Xanthi) belediyesi, Stavrupoli , Vistonida, Gökçeler ( Selero), Mustafçova (Miki),Ilıca ( Thermes), Kozluca ( Kotili) ve Sinikova (Satres).

Yeni kalkınma projemiz, Espa programları ve Tarım Bakanlığının kalkınma projesiyle birlikte ekonominin yeniden canlanmasını sağlayacaktır. Fakat bu konuda çiftçi kooperatiflerine büyük sorumluluk düşmektedir. Kooperatifler ve çiftçi  birlikleri tarımsal ürünlerin kalitesini ve miktarını artırarak uluslar arası piyasalarda pazarlara açılmalıdır.

Sözlerime son verirken ,Salı günü Kozlukebir (Ariana) sınırları içinde sel felaketinden zarar gören vatandaşlarımızın ve ,Bulustra ( Avdira ) belediyesine bağlı Yenice (Genisea) köyüne kasırganın vurması ve dolunun yağması sonucunda tarım alanları zarar gören vatandaşlarımızın acısını paylaşmak istiyorum.

Devlet mekanizması bir an önce harekete geçerek gereken tazmin işlemlerini başlatmalı ve her iki belediyemizde zarar gören vatandaşlarımıza, oluşan zararların ödenmesini sağlamalıdır.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz