Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İSKEÇE FIÇILLI’DA MUHARREM BİN HACI MÜMİN AGA CAMİİN’DE İLK CUMA NAMAZI KILINDI

İSKEÇE FIÇILLI’DA MUHARREM BİN HACI MÜMİN AGA CAMİİN’DE İLK CUMA NAMAZI KILINDI

29
0

İskeçe Fıçıllı köyünde Muharrem bin Hacı Mumin Aga Camii 2015 yılının ilk Cuma Namazına ve Mevlid Kandili’ne yetiştirildi. IHLAMUR GRUBU tarafından uzun bir süreden beri hummalı ve kar amacı gütmeden özverili bir çalışmayla, uzun yıllar önce adeta yıkılmaya terkedilmiş İskeçe Fıçıllı köyündeki Muharrem bin Hacı Mumin Aga Camii minaresiyle birlikte gökyüzüne süngü misali yeniden bakmaya başladı.

IHLAMUR GRUBU üzerine düşen görevi yerine getirdi ve İskeçe Fıçıllı köyündeki Muharrem Bin Hacı Mumin Aga Camii’ni Allah’ın izni ile bitirdi ve 2015 yılının ilk Cuma Namazı eda edildi.

BİRLİK Gazetesi olarak, bu kutsal görevdeki çalışmaları bizzat yakınen yerine getiren, elini emeğini esirgemeyen IHLAMUR GRUBU gönüldaşlarına, emeği geçen herkesten ALLAH razı olsun.

Unutmayalım, Batı Trakyamızda camilerimizin ayakta durabilmeleri, minarelerimizin mavi gökyüzüne birer süngü misali uzananıp, ezan sesinin kesilmeden yükselerek edalanması için bu çalışmalar ve özveriler yaşatılmalı, geleceğe aktarılmalıdır.

 

KISACASI BATI TRAKYA’DA;

Son yıllarda yaşanan “Bizden olanlar ve bizden olmayanlar, alnı secdeye değmiyor, bacakları bıkılmıyor” ayrımcılıklarıyla bir yere varılamayacağını herkes anlamalı ve birlik, beraberlik ve dirlik içerisinde birbirimize sımsıkı sarılmalıyız. Yalakalıkları bırakmalıyız. Gruplaştırmalar, ötekileştirmelerin Batı Trakya’da Azınlığımıza, toplumumuza nelere mal olduğunu yaşıyoruz ve görüyoruz.

Bu filan tarikattan, bu türbanlı, başını para için kapadı, bu içki içiyor dinsiz, Kur’an okumuyor imansız, çocuğunu Kur’an kursuna göndermiyor bizden değil” yakıştırmaları ve değerlendirilmeler bu Azınlığa ve Azınlık insanını kutuplaştırmak ve bölmek parçalamak için yapılabilecek en büyük kötülüktür. O zaman bunu başkasının yapmasına zaten gerek yok, biz kendi içimizde başkasının işini üstlenmiş ve işlerini kolaylaştırmış oluyoruz. Bunu herkes böyle bilsin.

Bizde kimse fazlalık değil, kaldı ki öyle bir lüksümüz olamaz. Bize herkes lazım, bunu asla unutmayalım.

Saygı Değer Soydaşlarım, Değerli Dindaşlarım;

Yüce Rabbimizin bütün alemlere gönderdiği en son rahmet elçisi Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa’nın hicri takvimle Mevlit Kandili’ni  bu gün idrak edeceğiz.

Öncelikle kandilin bütün insanlığın yüreğinde muhtaç olduğumuz manevi ışığa dönüşmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyor, ülkemize, milletimize Anavatanımıza ve bütün insanlığa huzur, sağlık ve bereket getirmesini temenni ediyorum.

İlhan TAHSİN AHMET

BİRLİK Gazetesi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz