Ana Sayfa Türkiye | Dünya Irkçı Lagos Hakkında Adli Merciler Harekete Geçti

Irkçı Lagos Hakkında Adli Merciler Harekete Geçti

1
0

Adalet Bakanı Gül: “Türk bayrağını yırtan Yunan vekil için adli mercilerimiz harekete geçti.”

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Lagos hakkında “Türk bayrağını alenen aşağılama” suçundan resen soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ırkçı Yunan milletvekilinin Avrupa Parlamentosu’nda Türk bayrağını yırtmasına ilişkin, “Adli mercilerimiz Ioannis Lagos hakkında harekete geçmiştir” dedi. Bakan Gül ayrıca, Brüksel’de yaşayan Türk vatandaşlarına da Lagos hakkında suç duyurusunda bulunulması çağrısı yaptı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, adli mercilerin ırkçı Yunan milletvekili Ioannis Lagos hakkında harekete geçtiğini duyurdu.

Bakan Gül, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Türk bayrağını alenen aşağılayan kişinin bir ile üç yıl arasında cezalandırılması gerektiğini belirterek, “Adli mercilerimiz Ioannis Lagos hakkında harekete geçmiştir. Irkçılık karşıtlığını her fırsatta ifade eden uluslararası toplumu, hukukun gereği için işbirliğine davet ediyoruz” dedi.

TÜRK VATANDAŞLARINA ÇAĞRI

Paylaşımında Belçika’nın başkenti Brüksel’de yaşayan Türk vatandaşlarına da çağrıda bulunan Bakan Gül, “Ayrıca Brüksel’de yaşayan vatandaşlarımızı da bu şovenist parlamenter hakkında yetkili makamlara suç duyurusunda bulunmaya, hukuki tepkilerini göstermeye davet ediyorum. Bayrağımıza hakaretin hem yurtdışında hem de ülkemizde soruşturulması yasal olarak mümkündür” ifadelerini kullandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz