Ana Sayfa Batı Trakya Haberler IRCICA HEYETİ SELANİK BÖLGESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

IRCICA HEYETİ SELANİK BÖLGESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

18
0

İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi’nin (IRCICA) İslam Şehir Mirası Yaz Okulu programı çerçevesinde, Doç.Dr. Sadık Ünay ve Dr. Amir Pasic başkanlığında 25 kişilik bir heyet Selanik (Thessaloniki), Yenice-i Vardar (Giannitsa) ve Serez (Serres) bölgelerindeki İslam eserlerine ilişkin incelemelerde bulundu.

Heyet, T.C. Selanik Başkonsolosluğu’na giderek Başkonsolos Tuğrul Biltekin’i ziyaret etti. Ziyaret sırasında Selanik Belediye Başkanı Yannis Boutaris ve Selanik’te Makedonia Üniversitesi Rektörü Ioannis Hatzidimitriou da hazır bulundu.

Ziyaret ile ilgili Birlik gazetesine açıklamalarda bulunan Doç.Dr. Sadık Ünay şunları ifade etti:

Ekibimiz 25 kişilik. İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (IRCICA) kültürel kuruluşu olarak, IRCICA’nın Suudi Arabistan’da, kültürel araştırmalar yapan Al-Turath Vakfı var. Bu kurulumlarla birlikte hazırlamış oldukları yaz okulu programı var. Bizler grup olarak Yunanistan’ı ziyaret ettiğimizde Serez, Selanik, Yenice-i Vardar, Atatürk’ün Evi gibi tarihi yerleri görme imkanımız oldu. Şu anda da ekip olarak Bulgarista’nın başkenti Sofya’da bulunuyoruz.”

Merkezi İstanbul Yıldız sarayı’nda bulunan İslam İşbirliği Teşkilatı, İslam Tarih ve Kültür Sanat Merkezi (IRCICA) ile Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde kurulu Al-Turath Vakfı ortaklığıyla “Yunanistan ve Bulgaristan’da Osmanlı-İslam mimari mirası” konulu bir uluslararası yaz okulu programı düzenlenmiştir. Bu çerçevede Türkiye, Suudi Arabistan ve diğer İslam ülkelerinden gelen 25 mimar, mimarlık bölümü öğretim üyesi ve yüksek lisans öğrencileri Selanik, Yenice-i Vardar, Serez, Sofya ve Filibe’yi ziyaret etmişlerdir.

Doç. Dr. Sadık ÜNAY

İslam İşbirliği Teşkilatı (IRCICA)

Barbaros Bulvarı, Yıldız Sarayı, Yaveran Binası,

Beşiktaş, İstanbul

Assoc. Prof. SADIK ÜNAY

Organisation of Islamic Cooperation (IRCICA)

Barbaros Boulevard, Yıldız Palace, Yaveran Building, 

Beşiktaş, İstanbul           

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz