Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İNGİLTERE BÜYÜKELÇİSİ JOHN KİTTMER: “BATI TRAKYA’DA BULUNMAKTAN MEMNUNİYET DUYUYORUM”

İNGİLTERE BÜYÜKELÇİSİ JOHN KİTTMER: “BATI TRAKYA’DA BULUNMAKTAN MEMNUNİYET DUYUYORUM”

25
0

İngiltere’nin Atina Büyükelçisi John Kittmer Doğu Makedonya-Trakya Bölge Başkanı Yorgos Pavlidis’i ziyaret etti. Gümülcine’de gerçekleşen ziyarette ikili karşılıklı olarak AB proğramları ve bölgedeki turizm potansiyelinin değerlendirilmesi üzerine görüştüklerini dile getirdi.

Büyükelçi John Kittmer görüşme sonrası yaptığı açıklamada, “Batı Trakya’da Komotini’de (Gümülcine) bulunmaktan dolayı özellikle memnuniyet duyuyorum. Benim için bu bölgeye ilk resmi ziyaretim ve henüz çok pozitif bir görüşmeyi tamamladık” dedi.

BİRLİK Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlhan Tahsin’in “buradaki Azınlıktan ve iki unsurun birlikte yaşamından haberiniz var mı?” sorusuna Büyükelçi Kittmer, “bu konu hakkında birşey söylemek istemiyorum. Gerçek anlamda dinlemek ve öğrenmek için buradayım ve tabii ki ziyaretimin başındayım ve Azınlığın temsilcileriyle görüşmelerimiz olacak ve bize söyleyecekleriyle ilgileniyorum ve ve ve ve” diye cevap verdi.

Sırasıyla söz alan Doğu Makedonya-Trakya Bölge Başkanı Yorgos Pavlidis, bu ziyaretten ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve bölgenin turizm ve işbirliği üzerine görüşme fırsatı bulduklarınuı dile getirdi. Karşılıklı olarak hediyelerin takdiminden sonra ziyaret son buldu.

İngiltere’nin Atina Büyükelçisi John Kittmer, iki günlük resmi ziyaretinde Dedeağaç (Aleksandrupolis) ve İskeçe (Ksanthi) bölgelerini de ziyaret ederek temaslarda bulunması bekleniyor.

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x3i7241_ingiliz-buyukelci-gumulcinede

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz