Ana Sayfa Yunanistan Haber “İndiyanlar” Meriç (Evros) Sınırı’nda Göreve Hazırlanıyor

“İndiyanlar” Meriç (Evros) Sınırı’nda Göreve Hazırlanıyor

0
0

Amerika tarafından Yunanistan’a hibe olarak verilen 70 adet OH-58D Kiowa Warrior savaş helikoperleri Meriç (Evros) Sınırı’nda göreve hazırlanıyor.

Yunanistan Kara Kuvvetleri (GES) komutanı Korgeneral Haralampos Lalusis, Amerika tarafından Yunanistan’a hibe olarak verilen 70 adet OH-58D Kiowa Warrior savaş helikopterlerinin bir an önce göreve başlaması için çalışma ziyaretlerine devam ediyor. Komutan Lalusis, Volos bölgesinde bulunan 307’inci Askeri İleri Bakım Fabrikası’nı ziyaret ederek komutan Kapelaridis İoannis’den helikopterlerin bakım ve onarımı hakkında bilgi aldı.

ABD tarafından Yunanistan’a hibe olarak verilen 70 adet OH-58D Kiowa Warrior savaş helikopterinin şu an Thessalya bölgesi Stefanovikio’da bulunan 1. Kara Kuvvetleri Havacılık Tugayı Saldırı Helikopter Taburu’nda konuşlanıyor. Ancak bakım ve onarımları tamamlanan helikoperlerin Yunanistan-Türkiye arasında Meriç (Evros) sınır bölgesinde görev yapması için gerekli altyapı çalışmalarının aralıksız devam ettiği belirtiliyor. Kiowa Warrior savaş helikopterinin aynı zamanda Kuzey Ege adalarında da görev üstlenmesi için gerekli hazırlıklar devam ediyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz