Ana Sayfa Yunanistan Haber “İmroz’dan Ayrılıyoruz, Ama Kalbimiz Burada Kalacak, Rüya Canlı Kalıyor”

“İmroz’dan Ayrılıyoruz, Ama Kalbimiz Burada Kalacak, Rüya Canlı Kalıyor”

2
0

Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Andreas Kaçaniotis, 31 Ocak 2 Şubat tarihleri arasında Gökçeada’ya resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Kaçaniotis bu ziyaretinde onarılan bir kilisenin resmi açılış törenine katıldı. Patrik Bartolomeos’un da hazır bulunduğu Gökçeada’da soydaşlarıyla birlikte Aziz Trifonos Kilisesi’nde düzenlenen ayine katıldı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Andreas Kaçaniotis Gökçeada’dan ayrılırken de twitter hesabından, “İmroz’dan ayrılıyoruz, ama kalbimiz burada kalacak. Rüya canlı kalıyor.” Paylaşımını yaptı.

Bakan Yardımcısı Kaçaniotis Gökçeada ziyareti boyunca twitter hesabından şu açıklamaları yapmış ve fotoğrafları paylaşmıştı:

“Lozan Anlaşması’nın Uygulanmasını destekliyoruz, Türkiye’ye resmi taahhütlerini sürekli hatırlatmaya devam edeceğiz.”

“Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak göreve başladığımdan beri üçüncü kez komşuda yaşayan ve çalışan Helenizm’in yanındayım. İmvros ve Tenedos’da soydaş kuruluşlarla görüşeceğim ve Yunan Azınlığını ilgilendiren konularda bilgilendirileceğim.

100 yıl sonra Türk topraklarında ilk Ortodoks Kilisesi’nin açılışı!

Agridia ve Agios Theodoros’taki okulları ziyaret ettim. Adadaki her seviyeden okulların yeniden açılması ve ata topraklarındaki İmvrozluların kademeli olarak toparlanması bizi iyimserlikle dolduruyor.

Yunan soydaş okullarının personel alımına özen göstermeye ve aynı zamanda Türkiye’ye resmi taahhütlerini sürekli hatırlatmaya devam edeceğiz. Lozan Antlaşması’nın uygulanmasını destekliyoruz ve öğretmenlerin ve öğrencilerin yanındayız.

Schinudi’deki Aziz Triphonos’un açılış töreninde İmroz Metropoliti Kirillos, Ekümenik Patriğin huzurunda ayini yönetti. Kirillos, iki adanın dini ve sosyal faaliyetlerine yeni bir ivme kazandırdı ve soydaşlarımızın yaşam koşullarının iyileştirilmesine katkıda bulunuyor.

Ekümenik Patriğin İmroz’da, Hazretleri’nin doğum yeri olan ve son yıllarda Rum okullarının işleyişi ve adaya dönen sayısız aile ile kayda değer bir büyüme yaşayan İmroz’da bulunması benim için büyük bir onurdur.”

Bu ziyaret öncesi ise Yunanistan Dışişleri Bakanlığı resmi olarak şu açıklamayı yapmıştı:

“Dışişleri Bakan Yardımcısı Andreas Katsaniotis, Yunan Azınlığının soydaş ve eğitim kurumlarıyla görüşmek üzere 31 Ocak – 2 Şubat 2022 tarihleri arasında İmroz ve Tenedos’a gidecek.

Ziyareti sırasında yerel makamlarla temaslarda bulunacak, İmroz ve Tenedos Metropoliti Sayın Kirillos ile görüşecek ve Rum Okullarını ziyaret edecek.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz