Ana Sayfa Yunanistan Haber İlk Kez Kıbrıs Rum Kesimi’nde Görüştüler

İlk Kez Kıbrıs Rum Kesimi’nde Görüştüler

6
0

“Yunanistan-Kıbrıs-Ermenistan 1. Üçlü Bakanlar Toplantısı” Lefkoşa’da gerçekleştirildi.

Kıbrıs Rum Kesimi Dışişleri Bakanı Nikos Hristodoulidis, Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Katrugalos ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan arasında “Yunanistan-Kıbrıs-Ermenistan 1. Üçlü Bakanlar Toplantısı” birinci Bakanlar arasında görüşme gerçekleştirildi.

Üçlü zirve sonrasında ortak basın toplantısı düzenlendi. Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Katrugalos yapılan üçlü zirve toplantısının ilkini verimli ve yapıcı olarak değerlendirdi.

Yorgos Katrugalos, “Üç ülkemiz ortak fikirleri paylaşıyor, uluslararası hukukun ve çok taraflılığa saygı duymanın uluslararası ilişkilerin temeli olduğuna inanan barışçıl ülkelerdir. Tabii ki aramızda uzun bir tarihi de paylaşıyoruz. Ekonomik ve siyasi ilişkilerimizi geliştirmek için sabırsızlanıyoruz. Bir sonraki adım ülkelerimizin liderleri arasında Üçlü Zirve olacak.

Ermeni mevkidaşımıza, Ermenistan’ın Avrupa hedefleri için mümkün olan en kısa sürede olumlu sonuçlar elde etmek için her türlü çabayı göstereceğimize söz verdik. Ermenistan ile AB ile imzalanan anlaşmanın onaylanmasıyla ilgili çalışmamızı yapılacak seçimlerden sonra mümkün olan en kısa sürede harekete geçeceğiz. ” ifadelerini kullandı.

Son olarak Katogalos, Türkiye’nin Akdeniz’de hareketlerine değindi. Katrugalos, “son döneme Türkiye’nin uluslararası hukukun ihlaliyle ilgili olarak, Yunanistan’ın Kıbrıs’a olan güçlü desteğini ve dayanışmasını yeniden teyit ettik. Avrupa Birliği Konseyi’nin bir sonraki toplantısında ülkemizin desteğini yineleyeceğiz” değerlendirmesini yaptı.

“Kıbrıs Rum Kesimi Dışişleri Bakanı Nikos Hristodoulidis de yaptığı sırasıyla söz alarak, “bugünkü toplantı, işbirliğimizi genişletmek ve derinleştirmek ve ülkelerimize ve halklarımıza fayda sağlayacak sinerjiler geliştirmek için ortak kararlılığı açıkça yansıtıyor.” İfadelerini kullandı.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan da yaptığı açıklamada, bir sonraki üçlü toplantının Ermenistan’da yapılacağını, bunun için bir tarih belirlenmesi için çalışmaların başlatılacağını dile getirdi.

Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi’nin amacının, Ermenistan’ın Avrupa’nın beklentilerine mümkün olduğunca yardımcı olmak, üçlü zirvenin ana konularından birinin AB-Ermenistan ilişkileri olduğu belirtiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz