Ana Sayfa Yunanistan Haber İlk Buluşma Olumlu Havada Gerçekleşti

İlk Buluşma Olumlu Havada Gerçekleşti

7
0

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis arasında New York’ta yapılan ilk buluşmanın olumlu bir havada gerçekleştiği ileri sürüldü. 1 saatlik görüşme ile ilgili Yunan basınında yer alan haberlerde, tarafların karşılıklı olarak iki ülke arasındaki önemli meseleleri ele aldıkları belirtiliyor.

Kiriakos Miçotakis ve Recep Tayyip Erdoğan’ın, Yunanistan-Türkiye Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’ni yeniden etkinleştirme kararı aldıkları ifade ediliyor.

Yunanistan’daki hükümet kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, toplantıda mülteci ve yasadışı göç sorunu, Kıbrıs sorunu, ikili ilişkiler ve ekonomi ve ticari ilişkilerin ele alındığı belirtiliyor.

Aynı kaynaklar, Başbakan Miçotakis’in Ruhban Okulu’nun yeniden açılması konusunu gündeme getirdiği ifade edilirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da Batı Trakya’daki Türk Azınlığın sorunlarının yanısıra, Atina ve Selanik’teki Osmanlı eserlerini ve cami konusunu gündeme getirdiği belirtiliyor.

Görüşmeye Türk tarafından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Yunanistan tarafından da Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Dışişleri Bakan Yardımcısı Kostas Fragoyannis, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Stelios Peças, Başbakan Miçotakis’in Diplomatik Danışmanı Aleksandra Papadopulu, Avrupa Birliği İşleri Daire Başkanı Dimitris Mitropulos ve BM Daimi Temsilcisi Maria Theofili katıldı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz