Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İKİ FABRİKANIN BACASI YENİDEN TÜTMEYE BAŞLAYACAK

İKİ FABRİKANIN BACASI YENİDEN TÜTMEYE BAŞLAYACAK

14
0

İki fabrikanın bacası yeniden tütmeye başlayacak. Gümülcine (Komotini) Sanayi Bölgesi’nde iki fabrikanın bacası yeniden tütmeye başlayacak. Fabrikaların yeniden üretime geçecek olması bölgedeki işsizliğin biraz olsun azalmasına ve yeni iş sahalarının açılmasına katkı sağlayacak.

Gümülcine Sanayi Bölgesi’nde bulunan “SELMAN” ve “Birleşik İplik Fabrikaları”nın (Enomeni Klostoifandurgia) yeniden üretime geçebilmesi için gerekli girişimlerin başladığı belirtildi.   

Gümülcine Sanayi Bölgesi’ni bölgesini ziyaret eden Sanayi Genel Sekreteri Yannis Tolios, her iki fabrikanın yeniden üretime geçmesi için bazı Yunanlı sanayicilerin ilgisinin olduğunu dile getirdi.

Yeni bir plan üzerine yapılan girişim ve çalışmaların neticesinde, SELMAN’nın ilk başlangıçta iki bölümünün sunta üretimini (novopan ve melamin) devreye sokulacağını ve 120 ila 140 kişiye iş imkanı sağlaması bekleniyor.

“Birleşik İplik Fabrikaları” için de Nausa bölgesi ile yeni bir işbirliği içerisinde çalışanlarla alacaklılar arasında ortak bir formülün devreye sokulması planı üzerinde çalışmaların devam ettiği belirtiliyor.   

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz