Ana Sayfa Batı Trakya Haberler IŞIKLAR KÖYÜ HALKI MİRAÇ KANDİLİ MÜNASEBETİYLE MEVLİT OKUTTU

IŞIKLAR KÖYÜ HALKI MİRAÇ KANDİLİ MÜNASEBETİYLE MEVLİT OKUTTU

14
0

Rodop ilinin Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Işıklar köyü halkının Miraç kandili münasebetiyle her yıl geleneksel olarak düzenlemiş olduğu köy mevlidi, bu yıl 5 Haziran 2013 tarihinde köy camiinde okunan Mevlid-i Şerif ile gerçekleşti.

Bu yıl 7. düzenlenen köy mevlidine bölge halkı, yoğun ilgi gösterdi. Işıklar köyü halkı ve gençlerinin desteğiyle gerçekleşen köy mevlidine, Türkiye’de iş amaçlı bulunan Diyarbakır’dan bir grup misafirin yanısıra, Gümülcine Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, , Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman, Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, DEB Partisi Genel Başkan Danışmanı ve Özel Kalem Müdürü Aydın Ahmet, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Koray Hasan, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Asbaşkanı ve sabık milletvekili İlhan Ahmet, Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif, Toplumsal Hareket Başkanı Sadettin Şakir Hüseyin ayrıca azınlığın diğer temsilcileri katıldılar.

Köy mevlidine katılan misafirlere, köy halkı tarafından etli pilav, ayran ve tatlı ikram edildi.

“Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarının çözümü noktasında önemli adımlar atılmaya hazırlanıyor”

Bu arada mevlit sonunda BİRLİK gazetesi olarak DEB Partisi Başkanı Mustafa Ali Çavuş ile yapmış olduğumuz görüşmede, önümüzdeki bir kaç gün içerisinde Avrupa’dan üst düzey yetkililerin Batı Trakya’yı ziyaret edeceklerini ve azınlığın hak arama mücadelesindeki davasında çok önemli gelişmelerin olacağının sinyalini verdi. Ayrıca Avrupa’dan gelecek olan konuk heyetin, DEB partisinin öncülüğünde Danışma Kurulu üyeleriyle bir araya gelerek heyetler arası karşılıklı görüş alış verişinde bulunacağı kaydedildi.

Bu arada Şapçı halkı da, her yıl olduğu gibi bu yıl da Hamidiye camiinde Mevlid-i Şerif okuttu. Buradaki mevlide de, başta bölge halkı olmak üzere üzere çok sayıda kişi katıldı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz