Ana Sayfa Batı Trakya Haberler IŞIK SADIK AHMET 10. ULUSLARARASI BALKAN KONGRESİ’NE KATILDI

IŞIK SADIK AHMET 10. ULUSLARARASI BALKAN KONGRESİ’NE KATILDI

35
0

Dostluk Eşitlik Barış Partisi Onursal Başkanı Işık Sadık Ahmet, Samsun Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırma Derneği’nin düzenlediği “10. Uluslararası Balkan Tarihi Kongresi’”ne katıldı.

DEB Partisi Onursal Başkanı Işık Sadık Ahmet kongrede yaptığı konuşmasında Batı Trakya Türklerinin mübadele dışında tutulduğunu, 24 Temmuz 1923’te imzalanan Uluslararası Lozan Antlaşması ile hakları ve hukukları garanti altına alındığını ve bugün Yunanistan sınırları içinde olan Batı Trakya Türk Azınlığı’nın birçok ayrımcılığa maruz kaldığını anlattı.

Tüm zor şartlara rağmen Batı Trakya Türklerinin birlik ve beraberlik içerisinde baskılara boyun eğmediğini, hak mücadelesi verdiğini belirtti. Yunan Devleti’nin 80’li yıllarda baskılarını daha da artırdığını, ancak bu baskılar altında yetişen insanlarımızın ve rahmetli eşi Dr. Sadık Ahmet’in Batı Trakya Türk halkı için hak arama mücadelesine giriştiklerini söyledi. Azınlık insanının rahmetli Dr. Sadık Ahmet’in etrafında kenetlendiğini, bu haklı dava için canını ortaya koyan Dr. Sadık Ahmet’in şüpheli bir trafik kazası sonucunda kendisinin yanında yaşamını yitirdiğini anlattı. Dr. Sadık Ahmet isminin Batı Trakya Türkleri ve Balkan Türkleri için bir ekol olduğunu dile getirdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz