Ana Sayfa Batı Trakya Haber “İeronimos’u Kınıyor ve Özür Dilemeye Davet Ediyoruz”

“İeronimos’u Kınıyor ve Özür Dilemeye Davet Ediyoruz”

1
0

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Av. Necmettin Hüseyin Yunan Başpiskopostan İslam dinine ve Müslümanlara karşı yapılan çirkin saldırı karşısında açıklamalarda bulundu.

Genel Başkan Hüseyin yaptığı açıklamada; “ Gün geçmiyor ki insani değerlerimize veya insanlarımızın inançlarına yönelik saldırı olmasın. İnsanlığa saldırı olmasın. Yine bunun bir örneğini maalesef 14 Ocak 2020 tarihinde duyduk ve yaşadık, Yunan Başpiskopos İERONİMOS, İslâm dininin bir din olmadığını, siyasi bir parti ve siyasi bir arayış olduğunu, Müslümanları da savaşın ve yayılmacılığın peşinde olan insanlar olarak nitelemiştir. İslam dininin ve Hz. Muhammed’in öğretilerinin de bunu teyit ettiğini söyleyerek İslam dinine ve inanan insanlara açıkça hakaret etmiştir. Yalan ve çarpıtma ile bir dinin temsilcisi olarak farklı inançlara sahip insanları hedef alması da kabul edilebilir değildir.

Yunanistan içerisinde yaşayan ve İslam dinine, inancına sahip özellikle Batı Trakya Türk Azınlık mensupları bu açıklamayla adeta hedef olmakla eş değer haline getirilmiş ve bu nedenle Müslümanlara karşı yaşanabilecek olaylarda veya saldırılarda baş sorumlusu İeronimos olacaktır. Yunanistan’da yaşayan Müslümanları özellikle hedefe oturtan yine diğer ülkelerde kendi inancının temsilcileri ile birlikte Müslümanlara bakışı ile şiddet eğilimli siyasi gruplar gibi değerlendirip diğer grupların hedefine oturtmak ateşle oynamaktır.

İslam dinine saldırı ile Müslümanları hedef alma ihtiyacı içerisinde olması nedendir bilinmez, ama yalan ve çarpıtmalarla dolu bu ve benzer ifadeleri kullanan ne ilk kişi olmuş nede son kişi olacaktır. İnsanlar arasında kin ve nefret tohumu ekmek üzere inancımıza ve değerlerimize saldıran din adamı olmaktan uzak Başpiskopos İeronimos’u şiddetle kınıyor ve İslam dinine inanan Müslüman dünyasından özür dilemeye davet ediyoruz. Kendisi gibi aynı dini inancı paylaşan samimi insanlar adına bulunduğu makamı da terk ederek kendi inancına ve inananlara verebileceği bir şeyinin olmadığını düşünüyoruz. Kamuoyunun bilgisine sunarız.” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz