Ana Sayfa Yunanistan Haber “İanos” Yunanistan’da Can Aldı

“İanos” Yunanistan’da Can Aldı

2
0

3 günden beri Yunanistan’da sahil kıyılarını vuran ancak dün gece de orta Yunanistan’ın Çatalca (Farsala) bölgesini etkisi altına alan Akdeniz kasırgası “İanos” şiddetli sağanak yağmuru da beraberinde getirince bir canın yok olmasına neden oldu.

Çatalca (Farsala) bölgesi Vasili köyünde yaşanan sel felaketinde köylüler canlarını kurtarabilmek için köydeki kiliseye sığındı. Malesef bir kadın bunu başaramadı ve evinin içine giren sel suları nedeniyle yaşamını yitirdi. İtfaiye ekipleri eve geldiğinde kadının cansız bedeniyle karşılaştı.

Kardiça kentini de vuran “İanos” kasırgası, sokakları adeta göle çevirirken sağanak yağmur nedeniyle oluşan sel sularına kapılan iki kişinin arandığı belirtiliyor. Sel suları nedeniyle binlerce dönüm ekili arazinin sular altında kaldığı belirtilirken, yetkililerin uyarılarını dikkate almayan 40 yaşlarında bir kadın aracıyla sel sularına kapıldı ve bir de çobanın arandığı ifade ediliyor.

Sağanak yaşış Tırhala (Trikala) bölgesini de vurdu. Sağanak yağmur şiddetli fırtına yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Yollar göle döndü, ağaçlar devrildi. Onlarca vatandaş bulundukları bögelerde ve mekanlarda mahsur kaldı.

Volos’un Almiros bölgesinde 3 kişinin bulunduğu araç sel sularına kapıldı. Aracın içinde bulunanlar araçtan çıkmayı başardı ve kurtulmak üzere ağaçların üzerine çıktı, yaklaşık 10 saat ağaçların üzerinde kurtarılmayı bekleyen vatandaşlara bölgede bulunan askeri kışladan paletli araç yardımı geldi ve kurtarıldılar.

Yaşanan bu felaketin ardından Thessalia (Teselye) Bölge Başkanı Kostas Agorastos yaşanan felaket hakkında Atina merkezi hükümetini bilgilendirdi ve  bölgede olağanüstü hal ilan edilmesini talep etti.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz