Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “HÜKÜMET TÜTÜN PRİMLERİNİ NE ZAMAN VE NE KADARDAN ÖDEYECEK?”

“HÜKÜMET TÜTÜN PRİMLERİNİ NE ZAMAN VE NE KADARDAN ÖDEYECEK?”

22
0

Rodop Milletvekili İlhan AHMET, ülke ve Avrupa Birliği gündemine taşıdığı tütüne ek prim talebine, Avrupa Birliği Tarım Komisyonu’ndan gelen olumlu cevabın ardından sessizliğini sürdüren SyrizAnel iktidarını göreve çağırdı.

İlhan AHMET, Avrupa Tarım Komiseri Hogan tarafından kendisine gönderilen cevap ile AB tarım fonu kapsamında Yunanistan’a ayrılan 2.2 milyar Euro’luk paydan tütüne ek prim desteği sağlanmasının önü açılmasına rağmen, hükümetin neden hala herhangi bir girişimde bulunmadığını sordu.

İktidara yüklenen milletvekili, ülkenin ve AB’nin en fakir bölgesi Trakya’da 6 bin civarındaki tütün üreticisi ile ailelerini yakından ilgilendiren ek prim hakkına yeniden sahip olma fırsatı karşısında, hükümeti umursamaz ve sorumsuz davranmakla eleştirdi.

“Tütün primleri için tarih ve miktar belirlendi mi?”

Tarımsal Kalkınma ve Gıda Bakanı’na hitaben yatırdığı soru önergesinde elde edilen bu tarihi fırsatın önemini ve aciliyetini hatırlatan milletvekili, tütün üreticilerine ek primin ne zaman ve ne kadardan verileceğini sordu.

İlhan AHMET, tütün için ek prim verilmesinin önünde bir engel olmadığını açıklayan AB Tarım Komisyonu cevabına istinaden ilgili bakandan, söz konusu ek prim ödemeleri için bir tarih ve miktar belirleyip belirmediklerinin yanıtını istedi.

Hatırlanacağı üzere Rodop Milletvekili İlhan AHMET, AB Yeni Ortak Tarım Politikası kapsamında Yunanistan’a ayrılan 2.2 milyar Euro’luk tarım fonundan tütün için kilo başına 3 Euro ek prim desteği talebini ilk önce ilgili bakan nezdinde gündeme getirmiş, bakanın olumsuz yanıtının ardından konuyu Avrupa Tarım Komisyonu’na taşıyan milletvekilinin bu girişimine, AB Tarım Komiseri Hogan tarafından ise olumlu cevap verilmişti. Buna göre 2016 – 2020 yıllarını kapsayan dönemde AB’ den Yunanistan’a verilecek 2.2 milyar Euro’dan her yıl kilo başı 3 Euro olmak üzere toplamda 150 milyon Euro’luk bir payın tütün üreticilerine ek prim desteği olarak aktarılması hedeflenmektedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz