Ana Sayfa Batı Trakya Haber Hristiyan Komşularına Yardım Elini Uzattılar

Hristiyan Komşularına Yardım Elini Uzattılar

0
0

Büyük Derbent ve Ruşanlar köyü Azınlık İlkokul öğrencileri ve bölgedeki Azınlık insanı Küçük Derbent köyündeki Hristiyan komşularına yardım elini uzattı.

Son günlerde Meriç (Evros) ilinin birçok bölgesinde yaşanan sel felaketinden zarar gören Küçük Derbent köyünde yaşayan Hristiyan vatandaşların yaralarını sarmak üzere Büyük Derbent ve Ruşanlar köylerinde yaşayan öğrenciler ve vatandaşlar aralarında başlattıkları yardım kampanyasında toplanan paraları teslim ettiler.

Büyük Derbent ve Ruşanlar köylerinde yaşayan Azınlık İlköğretim Okulu öğrencileri, dayanışma ve sosyal duyarlılıklarını göstererek komşu köy Küçük Derbent’te yaşayan Hristiyan vatandaşların yaralarını sarmak üzere seferber oldu.

Toplanan yardım miktarı dün Büyük Derbent Azınlık İlkokulu öğrencileri tarafından Okul Müdürü Mümin Pireli eşliğinde teslim edildi.

Paranın teslimi sırasında Büyük Derbent Azınlık İlkokulu’ndan 4 öğrenci, Sofulu Belediyesi Başkan Yardımcısı Yusuf Koca, Okul Encümen Heyeti ve Cami Mütevelli başkanı İbrahim Kuru da hazır bulundu.

Yapılan yardımla sel mağdurları, kar amacı gütmeden bu insanlar için yemek pişirecek olan Vasiliki hanımın dükkanında 18 gün boyunca ücretsiz yemek yiyebilecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz