Ana Sayfa Batı Trakya Haberler HOLLANDA BTTKDD SOYDAŞLARI İFTAR SOFRASINDA BULUŞTURDU

HOLLANDA BTTKDD SOYDAŞLARI İFTAR SOFRASINDA BULUŞTURDU

18
0

Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği (HBTTKDD) tarafından her yıl düzenli olarak organize edilen Geleneksel Hollanda Batı Trakya Türkleri İftar sofralarının beşincisi Hollanda Diyanet Vakfı’na (HDV) bağlı Rotterdam Kocatepe Camii’nde gerçekleştirildi. İftar sofrasında, HBTTKDD tarafından başlatılmış olan “Afrikalı kardeşlerimizin size ihtiyacı var” kampanyası çerçevesinde Afrika için yardım toplandı.

 

HBTTKDD İftar sofrasına davet edilmiş olan Yunanistan Lahey Konsolosu Dimitrios SPAROS ve Türkiye Cumhuriyeti Rotterdam Başkonsolosu Esen ALTUĞ, yaz tatili dolayısıyla Hollanda’da bulunamadıklarından dolayı İftar sofrasına katılamayacaklarını ileten birer mesaj gönderdiler. Soydaşların buluştuğu İftar sofrasına, Rotterdam Anakent Belediye meclis üyesi ve Demokratik Sosyal Dernekler Federasyonu (DSDF) Başkanı Zeki BARAN ve DSDF Başkan Yardımcısı, HDV Kocatepe Camii Yönetim Kurulu üyeleri ve Kocatepe Camii Din görevlisi, TEMA-Hollanda Vakfı temsilcisi Ergun KULA, Hollanda Kazak Türkleri Vakfı Başkanı Veli ŞEREFLİ, Afganistan Türkmenleri temsilcisi Mengli RAHİMİ, Güney Azerbaycan (İran) Türkleri temsilcisi Muhtar ŞEMS ZADEMELİKLİ ile HBTTKDD Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra, Batı Trakya, Bulgaristan ve Makedonya Türklerinden oluşan yaklaşık 200 kişi katıldı.

 

HBTTKDD Başkanı Yusuf: “Afrikalı kardeşlerimizin size ihtiyacı var”

 

İftar sofrasının açış konuşması dernek Başkanı Mustafa YUSUF tarafından gerçekleştirildi. İftar sofrasına katılan misafirleri selamlayarak konuşmasına başlayan Yusuf, Dünya’nın farklı bölgelerinden gelmiş olan soydaşları ile birlikte aynı sofrada İftar etmekten büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti. Ramazan Ayı’nda kardeşlik ve paylaşma duygularının en yüksek seviyede yaşandığına dikkat çeken Yusuf, İftar sofrasına katılmış olan misafirleri “Afrikalı kardeşlerimizin size ihtiyacı var” kampanyasına katılmaya davet etti. Yaz tatili vesilesiyle Batı Trakya ve Bursa’yı ziyaret ettiğini ifade eden Yusuf, görüşmüş olduğu Azınlık milletvekilleri Ahmet HACI OSMAN ve Çetin MANDACI’nın, TBMM Bursa milletvekili Hakan ÇAVUŞOĞLU’nun, T.C Gümülcine Başkonsolosu Mustafa SARNIÇ’ın, İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa ALTINTAŞ’ın, Gümülcine ve İskeçe seçilmiş müftülerinin, belediye başkanlarının, Azınlık kurum ve kuruluşlarının Başkan ve temsilcilerinin selamlarını iletti. HDV ile sağlanan anlaşma çerçevesinde Hollanda’daki Batı Trakya Müslüman Türk Azınlık mensuplarını Vakıf Cenaze Fonu’na kaydettiklerini belirten Yusuf, tüm hemşerilerini cenaze fonuna katılmaya davet etti.

 

İftar sofrasına katılmış olan dernek ve vakıf temsilcileri sırasıyla söz alarak, HBTTKDD tarafından düzenlenmiş olan İftar sofrası vesilesiyle soydaşları ile bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade ettiler. Sağlanmış olan bu birlik ve beraberlik ortamının daha da geliştirilerek devam etmesi gerektiğinin altını çizdiler.

HBTTKDD tarafından “Afrikalı kardeşlerimizin size ihtiyacı var” kampanyası çerçevesinde toplanan yardımlar, Pakistan’a yardım kampanyasında olduğu gibi, Hollanda Diyanet Vakfı’na teslim edilecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz