Ana Sayfa Batı Trakya Haberler HOLLANDA BTTKDD, HOLLANDA DİYANET VAKFI (HDV) CENAZE FONU’NA ÜYE OLDU

HOLLANDA BTTKDD, HOLLANDA DİYANET VAKFI (HDV) CENAZE FONU’NA ÜYE OLDU

20
0

Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği (HBTTKDD), Hollanda Diyanet Vakfı (HDV) bünyesinde faaliyet gösteren Vakıf Cenaze Firması (Vakıf Uitvaartonderneming) cenaze fonuna üye oldu. HDV ile HBTTKDD arasında gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde; Hollanda’da bulunan Batı Trakya Müslüman Türk Azınlık mensuplarının, HBTTKDD tarafından Vakıf Cenaze Firması (Vakıf Uitvaartonderneming) cenaze fonuna kayıt edilmesi hususunda mutabakata varıldı.

 

2010 yılı içerisinde vefat etmiş olan iki soydaşın cenaze nakil işlemlerini üstlenen HBTTKDD, Hollanda’da vefat eden Yunanistan vatandaşı Batı Trakya Müslüman Türk Azınlık mensuplarının cenazelerinin dini esaslara göre doğdukları topraklara gönderilip defnedilebilmesi hususunda çalışmalar yürütüyordu. HBTTKDD Yönetim Kurulu bu hususla ilgili olarak HDV bünyesinde faaliyet gösteren Vakıf Cenaze Firması’nın hizmetlerinden istifade edebilmek için Hollanda Diyanet Vakfı’na müracaatta bulundu. HDV yetkilileri, detaylı ve titiz bir araştırmanın ardından, HBTTKDD Yönetim Kurulu’nun konu ile ilgili müracaatını değerlendirerek olumlu yanıt verdiler. HDV ile HBTTKDD arasında gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde; Hollanda’da bulunan Batı Trakya Müslüman Türk Azınlık mensuplarının, HBTTKDD tarafından Vakıf Cenaze Firması (Vakıf Uitvaartonderneming) cenaze fonuna kayıt edilmesi hususunda mutabakata varıldı.

 

HBTTKDD BAŞKANI EMİN: “HALKIMIZA HİZMET ETMEYE DEVAM EDİYORUZ”

 

Cenaze fonu konusunda HDV ile sağlanmış olan mutabakatın kendileri için son derece önemli olduğunu belirten HBTTKDD Başkanı İbrahim EMİN, “2010 yılı içerisinde vefat etmiş olan iki kardeşimizin cenazelerinin doğdukları topraklara gönderilip defnedilebilmesi için gerekli olan işlemler derneğimiz tarafından takip edilip neticelendirildi. Ölümün hayatın bir gerçeği olduğu düşüncesinden yola çıkarak, Hollanda’da vefat eden kardeşlerimizin cenaze nakil işlemlerinin daha sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için dernek yönetim kurulu olarak çözüm yolları aramaya başladık. Cenaze nakil ve defin hizmeti veren kuruluşlar ile ilgili olarak bazı araştırmalar gerçekleştirdik. Bu araştırmalarımız çerçevesinde, HDV bünyesinde faaliyet göstermekte olan Vakıf Cenaze Firması (Vakıf Uitvaartonderneming) cenaze fonunun vermiş olduğu hizmetleri de değerlendirdik ve bizim için en uygun olan cenaze fonunun Vakıf Cenaze Firması (Vakıf Uitvaartonderneming) cenaze fonu olduğunu tespit ettik. Dernek Yönetim Kurulu olarak, HDV bünyesinde faaliyet gösteren Vakıf Cenaze Firması’nın hizmetlerinden istifade edebilmek için Hollanda Diyanet Vakfı’na müracaatta bulunduk. HDV yetkilileri Yunanistan’a cenaze nakli konusunda neler yapılabileceğini bizlere aktardılar, bizler de dernek olarak bu hususta neler yapabileceğimizi kendilerine ilettik. Gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde; Hollanda’da bulunan soydaşlarımızın derneğimiz tarafından Vakıf Cenaze Firması (Vakıf Uitvaartonderneming) cenaze fonuna kayıt edilmesi hususunda mutabakata varıldı. Aile bazında 90.000 aktif üyesi bulunan ve yaklaşık olarak 300.000 kişiye hitap eden Vakıf Cenaze Firması (Vakıf Uitvaartonderneming) cenaze fonu ile sağlanmış olan mutabakat dolayısı ile çok mutluyuz. Bu vesileyle, bu güne kadar gerçekleştirmiş olduğumuz çalışmalarda bizlerden desteğini esirgemeyen HDV Yönetim Kurulu’na, vakıf çalışanlarına ve Hollanda genelindeki tüm HDV kurum ve kuruluşlarına tekrar teşekkür ediyorum. Gücünü Batı Trakya Müslüman Türk Azınlık mensuplarından alan derneğimiz, her alanda halkımıza hizmet etmeye devam edecektir.” sözleri ile düşüncelerini ifade etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz