Ana Sayfa Batı Trakya Haberler HOLLANDA BATI TRAKYA TÜRK KÜLTÜR DERNEĞİ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

HOLLANDA BATI TRAKYA TÜRK KÜLTÜR DERNEĞİ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

11
0

Hollanda’da bulunan Batı Trakya Müslüman Türk Azınlık mensuplarını aynı çatı altında toplama hedefiyle yola çıkan Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği (HBTTKDD), ülke genelindeki örgütlenme çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. 2009 yılında Rotterdam şehrindeki iletişim bürosunu ve Den Haag (Lahey) şehrindeki dernek lokalini hizmete sunan HBTTKDD, şimdi de Rotterdam şehrindeki dernek lokalinin açılışını gerçekleştirerek soydaşların hizmetine sundu.

HBTTKDD Başkanı Yusuf: “örgütlenme yolunda önemli bir adım daha atmış bulunuyoruz.”

Rotterdam şehrinde açılışı gerçekleştirilen dernek lokalinin, derneğin ülke genelindeki örgütlenmesi açısından önemli bir adım olduğunu ifade eden dernek Başkanı Mustafa Yusuf; “Hollanda’da yaşayan soydaşlarımızı aynı çatı altında toplayarak kültürümüzü yaşatmak ve tanıtmak, aramızdaki dayanışma ve yardımlaşma duygularını pekiştirmek, mensubu bulunduğumuz Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın sorunlarına örgütlü bir şekilde çözümler üretebilmek amaçlarıyla çıkmış olduğumuz yolculuğun önemli adımlarından bir tanesi daha bugün burada atmış bulunuyoruz.” dedi.

Hollanda’daki Batı Trakya Türklerinin sayısı artmaya devam ediyor.

Batı Trakya Türklerinin Hollanda’ya göç süreci yaklaşık 50 yıl öncesine dayanıyor. İlk dönemde Hollanda’ya göç etmiş olan soydaşların, 1983 yılında Alblasserdam kasabasında kurmuş oldukları Alblasserdam Batı Trakya Türkleri Cemiyeti, Batı Trakya Türk’lerinin Hollanda’daki ilk sivil toplum kuruluşu olma özelliğini taşıyor. Batı Trakya’dan Hollanda’ya göç bir dönem durmuş olsa da, 2000 yılı itibarıyla Hollanda’ya göç eden soydaşların sayısı katlanarak artmaya devam ediyor. Son dönemde Hollanda’ya göç etmiş olan soydaşlar 2004 yılında Hollanda genelinde başlatmış oldukları örgütlenme çalışmalarını, 2009 yılında kurmuş oldukları Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği ile önemli bir noktaya taşımışlar. Derneğin, Hollanda’nın değişik bölgelerinde ikamet etmekte olan soydaşlardan teşekkül olan 160 kişinin üzerinde üyesi bulunuyor. Yunanistan’da yaşanan ekonomik kriz dolayısıyla Hollanda’ya göç eden Batı Trakya Türklerinin sayısında önemli bir artış gözlendiğini ifade eden dernek yetkilileri, artan sayı ile birlikte sorumluluklarının da arttığını belirtiyorlar ve olağanüstü bir çaba sarf ederek hizmet sunmaya çalıştıklarını ifade ediyorlar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz