Ana Sayfa Batı Trakya Haberler HIDRELLEZ ŞENLİĞİ’NİN KALBİ ILICA’DA ATTI

HIDRELLEZ ŞENLİĞİ’NİN KALBİ ILICA’DA ATTI

23
0

İskeçe Türk Birliği’nin Mustafçova Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği Geleneksel Hıdrellez (Bahar Bayramı) Şenlikleri 6 Mayıs 2017 Cumartesi günü Ilıca Köyü’nde başarıyla gerçekleşti. İskeçe Türk Birliği’nin 2004 yılında Ilıca Nahiyesi ile başlattığı Hıdrellez Şenliği bu yıl 14 yaşına girdi.

6 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilen Ilıca’daki etkinliğe İskeçe Türk Birliği Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve Kadınlar Kolu üyelerinin yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu sayın Ali Rıza Akıncı, İskeçe Milletvekili sayın Hüseyin Zeybek, Mustafçova Belediye Başkanı sayın Cemil Kabza, Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı sayın Mustafa Ali Çavuş, BAKEŞ Asbaşkanları sayın Hüseyin BANDAK ve sayın Remzi ŞABAN, İskeçe İli SÖPA Mezunu Azınlık Okulları Öğretmenler Derneği Başkanı sayın Nurettin KIYICI, Rodop İli SÖPA Mezunu Öğretmenler Derneği Başkanı sayın Salih Ahmet, İskeçe Türk Birliği sabık Başkanları, diğer yerel yöneticiler, basın mensupları ve çok sayıda azınlık insanı katıldı.

Sunuculuğunu İskeçe Türk Birliği Gençlik Kolu Başkanı Emine Zeybek’in yaptığı etkinlikte açılış konuşmasını İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu yaptı. Başkan Ahmetoğlu yaptığı konuşmasında; bütün katılımcıların Hıdrellez Bahar Bayramı’nı kutladı. Ardından şu ifadeleri kullandı: “Türk geleneklerimizden ve atalarımız tarafından asırlardır kutlanan Hıdrellez Bahar Bayramı’na İskeçe Türk Birliği olarak bizler de 2004 yılından beri bu etkinliğe renk katmaktayız. Bu etkinliklerimiz güçlenerek devam edecektir. İskeçe Türk Birliği bu yıl 90 yaşına. 90 yıldır bölgenin en eski sivil toplum kuruluşlarından biri olarak Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın ve bölgenin kültürüne, sanatına, müziğine, gelenek ve göreneklerine artılar katmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı ve bütün Ilıcalı ve civar köylerden katılan soydaşlarımıza teşekkür etti.

Etkinlikte ayrıca sırasıyla, Mustafçova Belediye Başkanı sayın Cemil Kabza, İskeçe Milletvekili sayın Hüseyin Zeybek, BAKEŞ Asbaşkanlarından sayın Remzi ŞABAN, DEB Partisi Başkanı sayın Mustafa ALİ ÇAVUŞ, ve son olarak da Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu sayın Ali Rıza Akıncı günün anlam ve önemini belirten birer selamlama konuşması yaptılar.

Selamlama konuşmalarının ardından, İskeçe Türk Birliği çatısı altında faaliyet gösteren ve değerli hocalarımız sayın Tülin Hacıhalil ve sayın Gökhan Mustafa’nın çalıştırdığı İTB Halk Oyunları ekipleri ile yine İskeçe Türk Birliği çatısı altında faaliyet gösteren ve değerli hocamız sayın Süleyman Kara’nın çalıştırdığı İTB Müzik Grubunun gösterileri, katılımcılar ve misafirler tarafından büyük bir coşku ile izlendi ve beğeni topladı. Son olarak ise İskeçe’nin Zümbülmahalle köyünden yerel sanatçı Hasan Zümbül seslendirdiği türkülerle herkesin beğenisini kazandı. Etkinlikte ayrıca, İskeçe Türk Birliği Gençlik Kolu’nun düzenlediği Kermes büyük ilgi gördü.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz