Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar HERZOGENAURACH DERNEĞİNDEN KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ

HERZOGENAURACH DERNEĞİNDEN KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ

14
0

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) üyesi Herzogenaurach Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 4 Mayıs 2013 tarihinde Kutlu Doğum Haftası’na özel bir etkinlik gerçekleştirdi. ABTTF adına Başkan Yardımcısı Cengiz İsmail’in  katıldığı etkinliğe ABTTF üyesi Schweinfurt Batı Trakya Türk Aile Birliği Başkanı Hasan Hüseyin ve Fürth/Erlangen’de yaşayan cemiyet başkanları da iştirak ettiler. Etkinliğe Almanya’nın farklı şehirlerinden ve Herzogenaurach çevresinden pekçok Batı Trakya Türkü katıldı.

Hz. Muhammed (S.A.V)’in doğumunun kutlandığı Kutlu Doğum Haftası’na özel  gerçekleştirilen etkinlikte Herzogenaurach’ta yaşayan Batı Trakya Türkleri biraraya geldi. Kutlu Doğum programına T.C. Din Hizmetleri Ataşesi Dr. Cafer Acar, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Okuyan, Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Değirmencioğlu, Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Faruk Yıldırım, Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Fazlı Arslan katılırken Prof. Dr. Mehmet Okuyan etkinlikte bir de konuşma yaptı.

Sunuculuğunu Herzogenaurach Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyesi Hakan Öztaş’ın yaptığı etkinlikte Dernek Başkanı ve ABTTF Sosyal, Kültürel ve Sportif Faaliyetler Sorumlusu Bülent Ekrem, tüm misafirleri selamladı. T.C. Din Hizmetleri Ataşesi Dr. Cafer Acar ise Kutlu Doğum’un anlam ve önemini aktardı, birlik ve beraberliğin öneminin altını çizdi. Herzogenaurach derneğine diyanet tarafından bir hoca atanacağının müjdesini veren Dr. Cafer Acar üyeler  tarafından uzun süre alkışlandı.

Kur’an-ı Kerim ile açılışı yapılan etkinlikte tasavvuf musikisi ile devam etti. Etkinlikte Herzogenaurach Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kur’an Kursu öğrencileri Prof. Dr. Mehmet Okuyan’a ve salondaki tüm misafirlere çiçek takdim etti. Etkinlik derneğin çorba ikramı ile sona erdi.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz