Ana Sayfa Yunanistan Haber Herşey Hazır, Helikopterler Bekleniyor!

Herşey Hazır, Helikopterler Bekleniyor!

0
0

Amerikan Ordusu, Karşılıklı Savunma İşbirliği Anlaşması’nın ardından Yunanistan’daki çalışmaların sürecini hızlandırdı. Bir yandan kışla içinde kışla oluştururken, diğer yandan da bazı askeri havalimanlarında savaş helikopterlerine park alanları hazırlıyor.

Orta Yunanistan Volos şehri yakınlarında Stefanovikio bölgesinde bulunan Yunanistan Kara Kuvvetleri 1’inci Havacılık Tugayı’nda ABD Ordusuna ait saldırı helikopterlerinin konuşlanması için gerekli alt yapı çalışmaları büyük ölçüde tamamandı.

Yapılan çalışmaları yakından birlikte kontrol eden ABD’li ve Yunanlı komutanlar, genişletilen helikopterlerin sahasına perdah makinesi ile dökülen özel betonu, depoları yakından inceledi.

ABD ile Yunanistan arasında yakın zamanda yenilenen Karşılıklı Savunma İşbirliği Anlaşması’nın bir parçası olarak gelen ABD rotasyonel havacılık görev gücünü kabul etmek için Yunanistan genelinde birden fazla bölgede askeri tesisler hazırlamak için çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Şimdi tüm gözler önümüzdeki günlerde Dedeağaç’a gelecek yüzlerce savaş helikopteri ve binlerce askeri aracın konuşlanacağı noktalara çevrilmiş durumda.

Dedeağaç limanına indirildikten sonra pervaneleri monte edilecek helikopterlerin bir bölümü Dedeağaç’ta konuşlanacak ve ortaklaşa icra edilecek tatbikatlara katılacak, bir diğer bölümü de Dedeağaç’tan havalanarak Ege Denizi üzerinden Stefanovikio bölgesinde bulunan Yunanistan Kara Kuvvetleri 1’inci Havacılık Tugayı’na uçuş yapacak.

Burada konuşlanacak olan ABD savaş helikopterleri, belirli aralıklarla Yunanistan’a ait helikopterlerle birlikte Litohoro atış eğitim sahasında, dağlık ve ova bölgelerde, yerleşim birimleri üzerinde birlikte eğitim tatbikatı gerçekleştirilecek.

Bu uçuşlar, ABD’li pilotların eğitilmesi için yılın belirli dönemlerinde sürekli olarak tekrarlanacak. Amerikan Ordusu, pilotlarını buradaki coğrafi koşulların elverişli olması nedeniyle eğitmek üzere kolları sıvamış durumda.

Larissa’da hareketlilik devam ediyor

Öte yandan ABD Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçaklarının konuşlu bulunduğu Larissa’daki (Yenişehir) askeri üssünde eğitim uçuşları belirli aralıklarla devam ediyor. Askeri nakliye uçakları hemen hemen her gün Larissa’ya gelerek askeri malzeme getiriyor. Bu hareketliliğin bundan sonra da devam etmesine kesin gözüyle bakılıyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz