Ana Sayfa Yunanistan Haber HERON 1’in Konuşlandığı Üssü Ziyaret Etti

HERON 1’in Konuşlandığı Üssü Ziyaret Etti

1
0

Ege’de Skiri (Skiros) adasındaki 135. Hava Muharebe Filosu’nu ziyaret etti.

Yunanistan Genelkurmay (GEETHA) Başkanı General Konstantinos Floros, Silahlı Kuvvetlere ait birimlere yönelik planlı ziyaretlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Floros, 18 Haziran Cuma günü Skiros adasındaki 135. Hava Muharebe Filosu’nu ziyaret etti.

135. Hava Muharebe Filosu’nda görev yapan pilot ve personel ile görüşen Genelkurmay Başkanı Floros, görevlerinin ülkenin egemenlik haklarının korunması açısından önemini vurguladı.

Ayrıca, kısa süre önce İsrail’den satın alınan Heron 1 İnsansız Hava Aracının faaliyet gösterdiği Orta İrtifa – Uzun Dayanıklılık İHA ara birimini de ziyaret etti.

Komutan Floros burada, sistemin bilgi toplama, gözetleme ve tanımlama ve bir görüntünün gerçek zamanlı olarak GEETHA’ya aktarılması açısından sistem ve personelin yetenekleri hakkında bilgi edinme fırsatı buldu. Heron sistemi Haziran 2021’de Yunan Silahlı Kuvvetleri’ne katıldı.

Son olarak, Genelkurmay Başkanı 22. PATRIOT PAC III Füze Filosu’nu ziyaret etti ve burada aktif hava görevlerini yerine getirerek savunma operasyonlarının üstlenilmesi ve başarılı bir şekilde yürütülmesi için personelin hazır olup olmadığını ve araçların yüksek mevcudiyetini tespit etme fırsatı buldu.

Floros askeri personelle konuşurken, sürekli uyanık olmaları için talimatlar verdi ve Silahlı Kuvvetler subaylarının sergilediği profesyonellik, kararlılık, disiplinler arası operasyon ve esnekliği övdü.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz