Ana Sayfa Batı Trakya Haberler HER AN KAZA TEHLİKESİ VE HER GÜN BU ÇİLE ÇEKİLİR Mİ?

HER AN KAZA TEHLİKESİ VE HER GÜN BU ÇİLE ÇEKİLİR Mİ?

10
0

Batı Trakya’da 2012-2013 eğitim-öğretim yılı başladı. Eğitimin başlamasıyla birlikte öğrencilerin ve velilerin çilesi de başladı. Bu gördüğünüz manzara ve tehlikeli taşımacılık nereye kadar gider ve nasıl sonuçlanır bilinmez ancak tek bir gerçek var o da kar, kış, buz demeden bu iş her yıl böyle gidiyor. İnşallah ALLAH kazadan beladan korur bu evlatlarımızı. Eğer 2012 yılında modern eğitim çağında öğrenci taşıma ülkemiz Yunanistan’da ve özellikle de Batı Trakya’da bu şekilde yapılıyorsa bilmem başka söze gerek var mı.

Gümülcine’ye bağlı Melekli (Meleti) köyünden yaklaşık 15 çocuk her sabah Gümülcine’ye Ortaokul veya Liseye gelip gidiyor. Sözde öğrencileri taşıyan otobüs kendilerini köyün yaklaşık 1,5 km dışından geçip alıp götürüyor ve öğlen yine yolun ortasında bırakıyor. İş yine “tabana kuvvet” veya köydeki kamyonet sahiplerine düşüyor. Yağmur çamur bu gördüğünüz çocuklar Pazartesi-Cuma her gün bu çileyi çekiyorlar.

Peki bu çocukların isteği ne? Tabii ki eğitim almak. 2012 yılında AB ülkesi olan Yunanistan’da en iyi şekilde eğitim almak. Tüm bu olumsuzluklara, tehlikelere karşı halen bu çocuklar eğitim alıp gelecekte ülkelerine faydalı birer insan olmak istiyorlarsa bu çocukları gerçekten alkışlamak lazım. Tabii ki öğrencileri kamyonetle taşıyan bu velileri de.

Peki suç kimin? Bölge Genel Sekreteri Aris Yannakidis’in dersek hakaret etmiş oluruz, ki kendisi “önceleri yıllarca “Bizim Vali”ydi, şimdi de “Bizim Sekreter” oldu. Onun hiç suçu yok. Peki onun listesinden Bölge Meclisine seçilen bizim seçilmişlerimizi eleştirsek onları da inciltmiş oluruz ve kızarlar. Milletvekillerinin işi çok yoğun, onlara sözümüz yok. Yunan devleti yöneticileri Başbakan Samaras dahi herkes batan gemiyi kurtarmaya çalışıyorlar. Bölgenin eğitiminden sorumlu Koordinatör Papageorgiou ne yapıyor onu da bilemiyoruz. Stilyanidis kayıplarda.

Durum böyle olunca, ilgilenecek kimse yokken, kimsenin de umurunda olmayınca  Otobüs şirketi (KTEL) bu çoukları 1,5 km mesafeye kadar götüremiyor ve Gümülcine-İskeçe anayolunun üzerine “ne haliniz varsa görün” dercesine adeta silkip atıyor.

Tek bir soru soruyoruz;

ALLAH göstermesin bir kaza olursa ve bu çocukların yaşamı zarar görürse sorumlusu kim?

Biliyorsunuz geçtiğimiz yıl Gümülcine-Killik arasında bir kaza yaşanmış ve bir evladımız yaşamını yitirmişti ve birçoğu da yaralanmıştı. Neyi bekliyoruz beyler?

2012 yılında AB ülkesinde yaşıyoruz, utanalım birazıcık!!!!!

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz