Ana Sayfa Batı Trakya Haberler HER ALANDA SÖZDE “PONTUS SOYKIRIMI”NI ÖN PLANA ÇIKARTIYORLAR

HER ALANDA SÖZDE “PONTUS SOYKIRIMI”NI ÖN PLANA ÇIKARTIYORLAR

27
0

Orestiada Pontuslu Öğrenciler Derneği “Akrites” tarafından “Trakya’nın Kurtuluşundan Soykırım ve Göçe” temalı etkinlik gerçekleştirildi.

Yunanistan’da sözde “Pontus Soykırımı” her alanda ön plana çıkartılıyor. Son olarak geçtiğimiz günlerde Meriç (Evros) bölgesi Kumçiftliği’nde (Orestiada), sözde “Pontus Soykırımı” konusunda her daim ön planda olan ve dünyanın her tarafında bu konuyu gündeme getiren konuşmacı Theofanis Malkidis’in katılımıyla Orestiada Pontuslu Öğrenciler Derneği tarafından “Trakya’nın Kurtuluşundan Soykırım ve Göçe” temalı etkinlik gerçekleştirildi.

Konuşmacı Malkidis burada yaptığı konuşmasında, Türkler tarafından Karadeniz’de yaşayan Rumlara acımasızca bir soykırım uygulandığını ve Türkiye’nin bu güne kadar özür dilemediğini dile getirdi. Çabalarının, bugün de gelecekte de bu soykırımı konusunda gündemde tutarak, dünyanın değişik bölgelerinde daha fazla destekçi bulmak üzere etkinliklere devam edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Malkidis, Karadenizli olan Yannis-Vasilis Yaylalı’nın ve Edirne’de tutuklu bulunan iki Yunan askerin serbest bırakılması için her alanda mücadele verilmesi gerektiğini vurguladı.    

Etkinliğin yapıldığı aynı gün Yunanlı bir atlet, Yannis-Vasilis Yaylalı’nın sözde “Pontus Soykırımı”nın tanınması için verdiği mücadele için serbest kalması ve Edirne’de tutuklu bulunan iki Yunan askerin serbest bırakılması için Çörekköy’den (Kastanies) başlattığı 500 km’lik koşusunu 19 Mayıs Selanik’te Agia Sofia Meydanı’nda yapılacak dev etkinlikte sonlandıracak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz