Ana Sayfa Yunanistan Haber Helikopter, Gemi Derken Şimdi De Abrams’lar Geliyor!

Helikopter, Gemi Derken Şimdi De Abrams’lar Geliyor!

19
0

Dedeağaç, Amerikalılar için vaz geçilmez bir silah deposu olma yolunda ilerliyor.

ABD askeri kuvvetleri bölgedeki varlığını önemli ölçüde güçlendiriyor. Önümüzdeki kısa zaman diliminde Yunanistan’a ait Leopard 2 HEL  ve Amerikan M1 Abrams tankı Dedeağaç’ta aynı atış alanında boy gösterecek. İki ülkenin gelişmiş modern tankları olarak bilinen Yunanistan’a ait Leopard 2 HEL ve Amerikan M1 Abrams’lar Aetos atış tatbikat alanında birlikte savaş eğitim senaryolarında eğitim yapacaklar.

Geçtiğimiz günlerde Dedeağaç’a gelen ABD’li komutan Korgeneral Christopher Cavoli, “genellikle Dedeağaç çevresinde tankların atış alanları oldukça geniş alanda imkanlar sunuyor” ifadelerinden sonra ikinci aşamaya geçiliyor ve ABD bölgeye M1 Abrams tankı göndermeye hazırlanıyor.

Yunanistan Savunma Bakanlığı kaynaklarından elde edinilen bilgilere göre, 2020 yılı başından itibaren Meriç (Evros) genelinde bulunan Yunan Ordusu’na ait tankçı birlikleriyle ABD arasında atış ve eğitimlere hız kazandırılması hedefleniyor. Talebin de Yunanistan’dan geldiği belirtiliyor.

Bilindiği üzere geçmişte ABD’li subaylar İskeçe Kayalar da bulunan atış tatbikat alanını gezmiş ve sunduğu eğitim imkanlarından etkilenmişlerdi.

Psilos Stalos (Yüksek Durak-Tepe) atış tatbikat alanında “Parmenion 2019” tatbikatını izlemeye gelen ABD’li subaylar, buranın da cografi yapısından olumlu derecee etkilendiklerini dile getirmişlerdi.

Şimdi bu davet sonucu anlaşılan o ki en kısa zamanda Amerikan M1 Abrams tanklarını İskeçe Kayalar (Petrohori) ve Dedeağaç Aetos ve Psilos Stalos eğitim atışı alanlarında görmeye alışmamız gerekecek.

Geçtiğimiz günlerde Dedeağaç Limanında ABD’li komutan Korgeneral Christopher Cavoli’yi karşılamaya gelen bölgeden bir Yunan subayının da dediği gibi, “hatır için Polonya’ya tank göndermek başka, Aleksandrupolis (Dedeağaç) Limanına gemiden indirip oradan da Aetos atış alanına kadar götürmek daha pratik” diyerek aslında önemli bir mesaj vermiş oldu.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz