Ana Sayfa Batı Trakya Haberler B.Trakya Video Haber “Hedefimiz Yunanistan Parlamentosuna Girmek”

“Hedefimiz Yunanistan Parlamentosuna Girmek”

2
0

Dostluk Eşitlik Barış (DEP) Partisi Genel Başkanı, partinin 13 Eylül Pazartesi günü 30. kuruluş yıl dönümü olması nedeniyle bir basın toplantısı düzenledi. Başkan Çiğdem Asafoğlu, 9 Eylül Perşembe günü DEB Partisi genel merkezinde basın mensupları ile bir araya geldi.

Çiğdem Asafoğlu, DEB Partisinin Batı Trakya Türklerini tek bir şemsiye altında topladığını belirterek, azınlığın haklarını savunan, yapılan haksızlıkları cesur bir şekilde dile getiren, insan ve azınlık haklarını savunan bir siyasi organ olduğunu söyledi. Asafoğlu, DEB’in kurulduğu tarihten bu yana ilkelerinden taviz vermeden azınlığın çıkarları için mücadele veren bir dava partisi olduğunu kaydetti.

Asafoğlu, DEB Partisinin 2014 ve 2019 yıllarında katıldığı Avrupa Parlamentosu seçimlerinde bölgede her iki ilde de birinci parti olmayı başararak, azınlığın sesini Atina’ya ve dünyaya güçlü bir şekilde duyurduğuna dikkat çekti.

Dr. Sadık Ahmet’i rahmet, özlem ve şükranla anıyorum.

DEB Partisi Genel Başkanı, “Bu yıl partimiz ve Batı Trakya Türkleri için özel bir yıl; özel bir yıl diyorum çünkü bugün Batı Trakya Türkleri’nin tek siyasi partisi DEB partisinin 30. kuruluş yıl dönümü. Öncelikle bizlere bu kutlu mirası bırakan kahramanımız, liderimiz Dr. Sadık Ahmet’i rahmet, özlem ve şükranla anıyorum. Ayrıca liderimiz Dr. Sadık Ahmet’le bu partinin kurulması için mücadele etmiş tüm kurucu üyelerimizi de saygıyla anıyorum. Bugün basın toplantımızı kahramanımız Dr. Sadık Ahmet’in çalışma masasında yapmak istedim. Bizler için ondan kalan her şeyin önemi ve değeri çok büyük. Büyük hayallerle kurduğu parti bugün tam 30 yaşında.” diye konuştu.

Asafoğlu sözlerini, “DEB partisi Batı Trakya Türklerini tek bir şemsiye altında toplayabilen, azınlığımızın haklarını savunan, yapılan haksızlıkları cesur bir şekilde dile getiren, insan ve azınlık haklarını savunan bir siyasi organ; kurulduğu tarihten bu yana ilkelerinden taviz vermeden azınlığımızın çıkarları için mücadele veren bir dava partisidir.” diyerek sürdürdü.

“Batı Trakya Türkleri’ne kocaman bir teşekkür borçluyuz.”

Avrupa Parlamentosu seçimlerine de atıfta bulunan Asafoğlu, “Dostluk Eşitlik ve Barış Partisi 2014 ve 2019 yıllarında katıldığı Avrupa Parlamentosu seçimleriyle azınlığımızın yaşadığı her iki ilde de birinci parti olmayı başardı. İktidar olan partileri geride bırakarak haritayı kendi renklerimize boyadık ve böylece azınlığımızın sesini güçlü bir şekilde hem ülkemizde hem de dünyada duyurduk. DEB Partisinin 2014 ve 2019 yıllarında aldığı sonuçlar çok önemli, aslında; bu sonuçlar buradaki azınlığın partimize olan sadakatini ve güvenini kanıtlar nitelikte. 30. yılımızı kutlarken, bugünlere gelmemizin mimarı olan halkımıza Batı Trakya Türkleri’ne kocaman bir teşekkür borçluyuz. Tüm zorluklara ve engellere rağmen halkımızın desteğiyle partimiz büyük işler başardı.” dedi.

“Mustafa Ali Çavuş’un Başkanlığıyla parti ciddi bir yol katetti.”

Partinin Avrupa’daki çalışmalarına da atıfta bulunan Asafoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle 2010 yılından sonra Mustafa Ali Çavuş’un Başkanlığıyla parti ciddi bir yol katetti. Avrupa’da çok önemli yere sahip olan kuruluşlara üye oldu, EFA ve FUEN gibi. EFA ve FUEN üyeliklerimiz hem partimize hem azınlığımıza büyük katkılar sağladı. EFA sayesinde Avrupa Parlamentosunda bir çok kez soru önergesi sunmayı başardık. Avrupa’da sesimiz daha gür çıkmaya başladı.”

“Herkes gayet iyi biliyor ki, DEB Partisi Yunanistan’ın resmi ve yasal bir siyasi partisidir.”

DEB Partisine yönelik karalama çabalarına da dikkat çeken Asafoğlu, “Partinin büyümesinden rahatsız olanlarda var tabii ki. Yaptığımız açıklamalardan sonra genellikle bir karalama politikası izleniyor. Özellikle ulusal ve yerel Yunan basını, biz gerçekleri söyledikçe, yapılan haksızlıkları dile getirdikçe bizi yasa dışıymışız gibi ilan etmeye çalışıyorlar. Her Türküz dediğimizde ‘Türk isen git Türkiye’de yaşa, burada yerin yok’ sloganlarıyla karşılaşıyoruz. Ancak biz bu ülkeye sonradan gelmedik, hep buradaydık, hep de burada kalacağız, hiç de bir yere gitmeye niyetimiz yok. Herkes gayet iyi biliyor ki, DEB Partisi Yunanistan’ın resmi ve yasal bir siyasi partisidir. Yapılan bu karalama politikalarına en büyük cevabımız iki seçimde aldığımız oylardır. Gerçeklerden kaçmak veya gerçekleri çarpıtmak isteyenlere naçizane tavsiyemdir; 2014 ve 2019 Avrupa Parlamentosu seçim sonuçlarına baksınlar. Var olan sorunların üstünü örtmeye çalışanlar, bu bölgede her şeyin yolunda olduğunu, hiç bir sorun olmadığını yansıtmaya çalışanlar bu oy sonuçlarını çok iyi analiz etmelidir. Ne yazık ki, Batı Trakya Türkleri’nin sorunları büyük, eğitim ve dini özerkliğimiz hiçe sayılıyor, bu bölgede AİHM kararları uygulanmıyor, ekonomik sorunlar bölgeyi ve insanımızı çok kötü etkiliyor, yıllardan beri ülkenin ve Avrupa’nın en fakir bölgesi olmamızın tesadüfi olduğunu düşünmüyoruz. Tüm bu sorunlarla mücadele etmeye devam edeceğiz. Batı Trakya Türkleri’nin sesi olmaya devam edeceğiz. Bu sorunların çözümü diyalogtan geçiyor. Yok sayarak, görmezden gelerek hiçbir sorunu çözmek mümkün olmayacaktır. Bu ülkenin demokrasisine katkı sağlamayacak aksine diyalogtan uzak olduğumuz sürece ülke demokrasisi yara alacak. Yüzde 3’lük baraj önümüzde büyük bir engel ancak bu ülkede bizim gibi insan haklarına inanan, insan özüne ve kimliğine saygı duyan insanlar var; bu insanlarla güç birliği ve işbirliği yaparak meclise girmeyi hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“20 Eylül’de Edip Akbayram konserimiz olacak!”

Asafoğlu sözlerini, “Dostluk Eşitlik ve Barış Partisi kurulurken ben 4 yaşındaydım. Şu an bu partinin Genel Başkanıyım ve bununla gurur duyuyorum. Bu yıl 30 yaşındayız, 30. yılımız kutlu ve hayırlı olsun! Partimizin 30. yılı dolayısıyla bir dizi etkinlikler gerçekleştireceğiz. EFA’nın Genel Başkanı Lorena Lopez hanımefendiyle bir zoom toplantısı gerçekleştirdik, 13 Eylül tarihinde yayına girecektir. Bugün sizlerle buluştuk ve Allah nasip ederse 20 Eylül’de Edip Akbayram konserimiz olacak! Tüm halkımız davetlidir.” İfadelerini kullandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz