Ana Sayfa Batı Trakya Haber “Hedef Belliydi, Encümenlik Kurumunu Yıpratmak”

“Hedef Belliydi, Encümenlik Kurumunu Yıpratmak”

1
0

Avukat Ahmet Kara, üçüncü kez ertelenen Encümen heyetleri seçimleri hakkında tepkisini ortaya koydu.

İskeçe Türk Birliği eski Başkanlarından ve halihazırda İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi Encümen heyeti üyesi olan Avukat Ahmet Kara, BATI Trakya’da Azınlık Okullarında üçüncü kez ertelenen Encimen heyetleri seçimleri hakkında kaleme aldığı yazısında, “Baştan itibaren hedef belliydi. Encümenlik kurumunu mümkün olduğunca yıpratmak ve zaman içerisinde seçime ihtiyaç olmadığı anlayışını azınlığa empoze etmek.” İfadelerini kullanarak tepkisini ortaya koydu.

Ahmet Kara’nın yazısı aynen şu şekildedir:

“Kötü niyetiniz ispatlandı”

“Bu platformdaki arkadaşlarım, encümenlik seçimleri ile ilgili paylaşımlarımı hatırlayacaklardır. Hatta bu paylaşımlarım azınlık basını tarafından da okuyuculara aktarıldı. Bu vesile ile, düşüncelerimin daha fazla kişiye ulaşmasına vesile oldukları için, bu paylaşımlarımı yayınlayan basın mensuplarına teşekkür etmek isterim.

Encümenlik seçimleri ile ilgili paylaşımlarımda, idarenin, kötü niyetli hareket ettiğini ve pandemi döneminde bu seçimlerin yapılmasının mümkün olmadığını bile bile, sırf adaylık başvuruları minimum seviyede kalsın diye seçimleri ilan ettiğini vurgulamıştım.

Üzülerek belirtmeliyim ki, süreç, idarenin Aralık ayı başında encümenlik seçimlerini ilan edip, prosedür ile ilgili takvimi açıklarken ne kadar kötü niyetli davrandığını açıkça ortaya çıkarttı.

Baştan itibaren hedef belliydi. Encümenlik kurumunu mümkün olduğunca yıpratmak ve zaman içerisinde seçime ihtiyaç olmadığı anlayışını azınlığa empoze etmek. Seçim ilan edip, adaylıkla ilgili ilan edilen takvim sona erdikten sonra, pandemi nedeni ile sadece oy kullanma aşamasını ertelemenin ve adaylık süresinin uzatılmamasının başka hiçbir izahı olamaz.

Dün (3-2-2021) itibariyle, Doğu Makedonya Trakya Bölge Eğitim Müdürlüğü kararı ile ve pandemi önlemleri çerçevesinde encümenlik seçimleri dördüncü kez ertelendi. Vurguladağım gibi, ortada net olarak bir kasıt olduğundan sadece oy kullanma aşaması ertelenmekte. İyi de, seçim ilân edildiğinde, okullar kapalıydı ve çoğu aday olmak isteyecek kişinin, seçimlerin ilân edildiğinden haberi dahi olmadı. Çünkü, bir çok yerde, velilerin bu ilânı görme şansı olmadığı bilinmesine rağmen,  seçim ilanı sadece okulun ilân tablosuna asıldı ve velilere mail veya sms yoluyla dahi bu bilgi ulaştırılmadı. Neden adaylık süresi de uzatılmadı? Neden aday çıkmayan okullara apar topar encümen atandı? Neden seçim ilânı ile ilgili okullara gönderilen yazıda bir tek aday dahi olsa seçim yapılacağı belirtilmişken, sonradan bu durumdaki okullara encümen atama çabası sarfedildi? Tüm bunlar azınlık okullarının yöneticileri durumundaki encümenleri pasifleştirme ve yok sayma çabası değilse nedir?

Evet; bu belirttiklerim, idarenin encümenlik seçimleri konusunda kötü niyetini  ispat eden durumlardır.

İdare bu hukuka aykırı durumu, sadece, encümenlik seçim sürecini, adaylık başvuruları da dahil olmak üzere, yeniden başlatarak ortadan kaldırabilir.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz