Ana Sayfa Batı Trakya Haberler HEBİLKÖY’DE “40 KURBAN ETKİNLİĞİ” COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ

HEBİLKÖY’DE “40 KURBAN ETKİNLİĞİ” COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ

15
0

Rodop ilinin Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Hebilköy’de (Hloi) 16 Haziran 2013 tarihinde ’40 Kurban Etkinliği’ düzenlendi.

Etkinliğe başta Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener ve Muavin Konsolos Adnan Öztürk olmak üzere, Rodop Milletvekili Ayhan Karayusuf, Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif, Seçek Derneği Başkanı Ali Pencal, Seyyid Ali Sultan Dergâhı Koruma Vakfı Başkanı Ahmet Karahüseyin, sabık milletvekili İlhan Ahmet, diğer yerel yöneticiler ve çok sayıda bölge halkı katıldı.

Etkinlik sırasında Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif yapmış olduğu konuşmada gelenek ve göreneklerin yaşatılması gerektiğini belirtti. Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif ve diğer katılımcılar da birer konuşma yaparak bu tip gelenek ve göreneklerin yaşatılması gerektiğine vurgu yaparak, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik ettiler.

Sorunların çözüm yeri Yunan Meclisi’dir

T.C. Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener de konuşmasında çocukların anadili Türkçe’nin yanısıra Yunanca’yı da çok iyi öğrenmeleri gerektiğini belirtti. Başkonsolos Şener ayrıca azınlık okullarına sahip çıkılmasını, sorunların çözüm yerinin Yunan Meclisi’nin olduğunun altını çizdi.

Etkinlik sonuda katılımcılara bölgenin geleneksel yemeği “Bakırlama” ikram edilerek, hep birlikte birer hatıra fotoğrafı çektirildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz