Ana Sayfa Yunanistan Haber Hazırlık Büyük, Savaş Pilotlarını Eğitecekler

Hazırlık Büyük, Savaş Pilotlarını Eğitecekler

0
0

Yunanistan’dan ile İsrail arasında savunma anlaşması 22 yıllık 1.65 milyar dolar değerinde.

Yunanistan ile İsrail, rekor büyüklükte savunma işbirliği anlaşmasına vardı. İki ülke arasında 1.65 milyar dolar değerinde 22 yıllık anlaşma imzalandı.

Anlaşma kapsamında Mora’nın Kalamata kentindeki askeri havaalanı 22 yıllığına İsrail’e kiralanacak ve İsrailli savunma şirketi Elbit Systems burada Yunan Hava Kuvvetleri için bir eğitim merkezi kuracak.

Yapılan açıklamaya göre, 1.65 milyar dolar değerindeki bu sözleşmenin İsrail ile Yunanistan arasında bugüne kadarki en büyük savunma tedarik anlaşması olduğuna dikkat çekildi.

Elbit Systems’in işleteceği eğitim merkezi, İsrail’in kendi hava akademisini model alacak.

Elbit’in İtalyan şirketi Leonardo’nun ürettiği M-346 eğitim uçaklarından 10 tane konuşlandırılacağı uçuş eğitim merkezinde ayrıca Yunan hava kuvvetlerinin tüm eğitim filosu, yani onlarca M-346 ve T-6 uçağı bulunacak.

Lojistik destek sağlanacak

Yunanistan’ın T-6 uçaklarının güncellenerek kullanılması için kitler tedarik edecek Elbit, ayrıca eğitim, simülatörler ve lojistik destek sağlayacak.  Ayrıca eğitim merkezinde F-35 uçağı için Yunanlı pilotlara eğitim verilecek.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, “Bu programın İsrail ile Yunanistan’ın kabiliyetlerini artıracağı, ekonomilerini güçlendireceği ve böylece ülkelerimiz arasındaki ortaklığın savunma, ekonomik ve siyasi düzeylerde derinleşeceğinden eminim” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz