Ana Sayfa Batı Trakya Haberler HAYDİ BATI TRAKYA TÜRKLERİ, ENCÜMEN HEYETLERİNİ SEÇELİM, OKULLARIMIZA SAHİP ÇIKALIM!

HAYDİ BATI TRAKYA TÜRKLERİ, ENCÜMEN HEYETLERİNİ SEÇELİM, OKULLARIMIZA SAHİP ÇIKALIM!

22
0

Makedonya Trakya Ademi Merkeziyet İdaresi Genel Sekreterliği Batı Trakya’daki İlk ve Orta Dereceli Türk Azınlık Okullarında 13 Aralık 2011 tarihinde Encümen seçimi yapılacağını ilan etti.

Her ne kadar ülkemiz Yunanistan’da Batı Trakya Türk Azınlığı’na karşı devam eden “beşe beş kala” uygulamasıyla da seçim ilan edilmiş olsada biz bu olumsuzluğa karşı olumlu bakarak her okulumuzda Encümen heyetlerini belirleyip seçmemiz lazım. Olumsuz ve duyarsız bir bakışla asla davranmamalıyız. Kaybeden yine biz oluruz.

Buna göre her köyde bulunan ve faliyet gösteren okullarımızda Encümen heyetlerinin seçimi gerçekleşecektir. Bu okullarımızın bizim okullar olduğuna göre bu okullarımıza yine biz Batı Trakya Türklerinin sahip çıkması gerekmektedir.

Bir okulda Encümen seçimi yapılabilmesi için en az 5 kişiden oluşan bir liste oluşturulması gerekmektedir. Herkes sorumluluk alarak çocuklarımıza daha iyi yarınlar hazırlayabilmemiz için okulda çocuğu olan herkesin büyük gayret göstermesi lazım.

“Bana ne” deme dönemi artık gerilerde kalmıştır ve bizim okullarımıza ancak bizler sahip çıkarak onları yaşatmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle hareket ederek herkes her köyde ve şehirlerdeki mahallelerde bulunan Azınlık okullarımızda yapılacak encümen heyeti seçimlerini desteklemeliyiz. Eğer “varız” diyorsak bunu muhakkak yapmalıyız. Bizler Birlik gazetesi olarak gereken neyse onu yaptığımıza inanıyoruz.

 

Encümen seçimleriyle ilgili aşağıdaki duyuru şu şekildedir.

 

BATI TRAKYA AZINLIK OKULLARI

ENCÜMENLER BİRLİĞİ

GÜMÜLCİNE-İSKEÇE-EVROS

 

DUYURU

 

1-11-2011

 

Makedonya Trakya Ademi Merkeziyet İdaresi Genel Sekreterliği Batı Trakya’daki İlk ve Orta Dereceli Türk Azınlık Okullarında 13 Aralık 2011 tarihinde Encümen seçimi yapılacağını ilan etmiş bulunmaktadır.  

 

Azınlık okullarında çocukları bulunan ebeveyn ve velilerin en geç 3 Kasım 2011 Perşembe gününe kadar kimlik belgesi (taftotita) ve belediyeden alacakları oturma belgesi (pistipiitiko monimis katikias) ile okul müdürlerine başvurmaları gerekmektedir.

 

Bir okulda Encümen seçimi yapılabilmesi için en az 5 kişiden oluşan bir liste oluşturulması gerekmektedir. Böyle bir liste oluşturulmadığı taktirde seçim yapılmayacak, Encümen Heyeti Makedonya Trakya Ademi Merkeziyet İdaresi Genel Sekreteri tarafından atanacaktır.

 

Batı Trakya Türk Azınlık Okullarındaki öğrenci ebeveyn ve velilerinin bu konuya duyarlılık göstererek seçime katılmalarını önemle rica ediyoruz.

 

BATI TRAKYA AZINLIK OKULLARI

ENCÜMENLER BİRLİĞİ

GÜMÜLCİNE-İSKEÇE-EVROS

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz