Ana Sayfa Batı Trakya Haberler HAVA TAŞIMACILIĞINDA YUNANİSTAN-TÜRKİYE İŞBİRLİĞİ

HAVA TAŞIMACILIĞINDA YUNANİSTAN-TÜRKİYE İŞBİRLİĞİ

20
0

Hava taşımacılığında Yunanistan-Türkiye işbirliği mutabakat zaptı imzalandı.  

Yunanistan Sivil Havacılık Müdürü Dimitris Kukis ile Türkiye Sivil Havacılık Müdür Yardımcısı Bahri Kesici tarafından 1 Nisan 2015 tarihinde imzalanan işbirliği mutabakat zaptına göre, iki ülke arasındaki bu yeni anlaşma 12 Haziran 2009 tarihinde yürürlüğe giren işbirliği anlaşmasının yerini alıyor.

Bu yeni anlaşmayla özeellikle iki ülke arasındaki karşılıklı haftalık 31 sefer sayısı 52’ye (21yeni sefer ilave) çıkartılıyor. Bu uçuşlar Atina (Athina), Selanik (Thessaloniki), İstanbul, İzmirgibi şehirlere yönelik gerçekleştirilmektedir.

Yeni anlaşmayla her iki ülkeye yönelik karşılıklı olarak ek 3 yeni uçuş noktası ilave ediliyor. Yunanistan Egean şirketi Rodos, Mikonos ve Santorini adalarından İstanbul ve İzmir’e uçuşlar başlatırken, THY ise Antalya, Trabzon, Nevşehir’den Atina ve Selanik’e yeni uçuşlar başlatıyor.

Son olarak Yunanistan’ın uzun zamandan beri sabit talebi de yerine getiriliyor. Böylece Yunanistan’ın bundan böyle İstanbul Atatürk Havalimanı’nda Yunanistan havayolu şirketleri için sürdürülebilir zaman kasası bulundurması kabul edildi.     

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz