Ana Sayfa Batı Trakya Haberler HATİM MERASİMLERİ BÜYÜK COŞKUYLA DEVAM EDİYOR

HATİM MERASİMLERİ BÜYÜK COŞKUYLA DEVAM EDİYOR

25
0

İskeçe Seçilmiş Müftülüğü bünyesinde faaliyet göstren Kur’an Kurslarında gelenek haline gelen Hatim Merasimleri büyük bir coşkuyla devam ediyor. 10 Nisan 2011 Pazar günü Bratankova ve Basaykova Kur’an Kurslarının Hatim Merasimleri büyük coşkuyla gerçekleşti.

9 Nisan Cumartesi günü her iki köyde sabah saatlerinde Kurban Kesim Merasimleri gerçekleşti. Müftü Sayın Ahmet Mete’nin de katıldığı bu kesim merasimlerinde çekilen tekbirler va ardında yapılan dua ile çok coşkulu anlar yaşandı.

Bratankova ve Basaykova Kur’an Kurslarında 10 Nisan Pazar günü yapılan hatim merasimlerinde kalabalık halk topluluğu katıldı. Bu merasimlerde onur konuğu olarak Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Sayın Mustafa Sarnıç Bey de yer aldı.

Müftü Sayın Ahmet Mete yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik çağrısı yaptı ve eğitim konusunda son gelişmeleri aktardı. Ayrıca Kur’an Kurslarının faaliyetleri konusunda da değinen Faziletli İskeçe Müftüsü sözlerini şöyle sürdürdü: “Müftülüğümüz bünyesinde Kur’an Kurslarımız eksiklikleriyle beraber, evlâtlarımıza dini eğitimi veren şu andaki en sağlam müesseselerimizdir. Bu nedenle evlâtlarımız mutlaka Kur’an Kurslarımızdan geçip bu eğitimi almaları gerekir.”

Hemen hemen hatim merasimlerine her köyden davet alan ve tümüne katılmaya büyük özen gösteren T.C. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç, hatim yapan öğrencileri tek tek tebrik etti ve halkı selâmlayarak bu tür etkinliklerde bulunmaktan büyük haz aldığını ve adeta deşarz olduğunu ifade etti.

Devamında gerek Müftü Mete, gerekse Başkonsolos Sarnıç, Basaykova Hocası Remzi Selimkâhya’yı ve Bratankova Hocası Hüseyin Cihan’ı başarılarından dolayı tebrik ettiler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz