Ana Sayfa Yunanistan Haber Hastanede Duvarları Yıkıyorlar!

Hastanede Duvarları Yıkıyorlar!

3
0

Hastane’de yoğun bakım üniteleri yetmeyince duvarları yıkarak yeni yoğun bakım üniteleri kuruyorlar.

Koronavirüs Kuzey Yunanistan’ı ve dolayısıyla da Batı Trakya’yı iyice etkisi altında almış olacak ki, artık hastanelerde yoğun bakım üniteleri yermiyor.

Bu hastanelerden biri de Dedeağaç hastanesi. Bilindiği üzere Dedeağaç Hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti’de pandemiye karşı referans hastanesi olarak görevlendirilmişti. Ancak artık vakalar o kadar çok artmış olacak ki hastanenin yoğun bakım üniteleri yermiyor.

Şu anda Dedeağaç Hastanesi’nde Koronavirüslü 93 hasta tedavi görüyor. Bu hastalarden 71’i Covid-19 Ünitesinde, 18’i Yoğun Bakım Ünitesi’nde ve 4’ü Özel Enfeksiyonlar Ünitesi’nde tedavi görüror. Hastanenin artık bu yükü kaldıramaz hale geldiği ifade ediliyor.

Dedeağaç Hastanesi Nöroşirürji Kliniği Başkanının söylediğine göre, hastanenin yönetimi ve doktorlarının birlikte aldıkları karar gereği, sekiz yataklı bir yoğun bakım ünitesine çevirmek üzere duvarları yıkmaya karar verdikleri belirtiyor.

“Umarım Allah bize merhamet eder!”

Profesör Theodosis Birbilis’in yaşanan bu durum karşısında,”Umarım Allah bize merhamet eder! 8 yataklı yeni yoğun bakım ünitesi için, Covid-19 hastaları için, her yerden gelen baskılar için, komşu illerde rekor vaka kayıtları, beyin anevrizmalarından ve kanserden kaynaklanan günlük felçler için duvarlar yıkılıyor” diyerek, Batı Trakya bölgesinde ve özellikle Dedeağaç hastanesi’nde durumun ne kadar vahim ve ciddi olduğunu bir kez daha tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz