Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar HASAN GÖĞÜŞ: “YUNANİSTAN BASINI ÇOK MEŞHURDUR HASMANE HABER YAPMAKTA”

HASAN GÖĞÜŞ: “YUNANİSTAN BASINI ÇOK MEŞHURDUR HASMANE HABER YAPMAKTA”

21
0

Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Mehmet Hasan Göğüş, Avusturya medyasında Türkiye hakkında çıkan olumsuz haberleri eleştirerek,  “Yunanistan basını çok meşhurdur hasmane haber yapmakta. Burada da her gün basında olumsuz haberler çıkıyor ama emin olun Türkiye doğru yoldadır. Mart ayından bu yana en fazla artan borsa İstanbul borsasıdır. Maalesef buradaki basın da olumlu haberler göremiyoruz” dedi.

Göğüş, Viyana’daki MÜSİAD Genel Merkezi’nde, “Genç MÜSİAD”ın kuruluşu dolayısıyla düzenlenen galada, Dışişleri Bakanlığı’nda 37 yıldır görev yaptığını, 5 aydır Viyana’da bulunduğunu söyledi.

Türkiye’nin son 10 yılda çok büyük gelişmeler kaydettiğini belirten Göğüş, “Milli gelirimiz 230 milyar dolardan 800 küsur milyar dolarlara çıktı. 4 misli gelişti. Kişi başına düşen milli gelir 2 bin dolarlardan 10 bin doların üzerine çıktı. İhracatımız 150 milyar doların üzerine çıktı. Enflasyon 2 haneli rakamlardan tek haneli rakamlara düştü” diye konuştu.

Türkiye ile Avusturya arasındaki ticaret hacminin 2,5 milyar doların üzerine çıktığını ve bunun artarak devam ettiğini aktaran Göğüş, bunun Avusturya’nın Türkiye ekonomisine olan güveninin bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Göğüş, Türkiye’deki gelişmelerin Avusturya medyasında hak ettiği yeri alamadığına değinerek, şöyle devam etti: 

“Yunanistan basını çok meşhurdur hasmane haber yapmakta. Burada da her gün basında olumsuz haberler çıkıyor ama emin olun Türkiye doğru yoldadır. Mart ayından bu yana en fazla artan borsa İstanbul borsasıdır. Maalesef buradaki basında olumlu haberler göremiyoruz. Türkiye, Suriye’den kaçan 700-800 bin insana ülkesinde barınak sağlıyor. Bu kadar büyük bir Mali külfetin altında. Bununla ilgili 5 aydır Türkiye’nin bu gayretlerini takdir eden tek satır ifade görmedim.”

Ekonomik ilişkilerin diplomasinin önemli bir parçası haline geldiğine dikkati çeken Göğüş, iş adamları başta olmak üzere herkesin birer büyükelçi olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğine karşı olumsuz yaklaşımları değiştirmeye çalıştıklarını dile getiren Göğüş, “Türkiye, Avrupa Birliği’ne yük olmaya değil, yük almaya gelecektir. Türkiye’siz bir Avrupa Birliği hiçbir zaman tamamlanmış bir proje olarak gerçekleşmeyecektir” diye konuştu.

MÜSİAD Avusturya Başkanı Faruk Can ise 24 yıl önce 12 iş adamıyla kurulan MÜSİAD’ın, 55 ülkede 7 bin 500 üyesi ile büyük bir aile haline geldiğini söyledi.

Türkiye’nin dünyanın 16, Avrupa’nın ise 6’ncı büyük ekonomisine sahip olduğunu hatırlatan Can, şunları kaydetti:

“10 yıldır sürekli büyüyen, küresel krizden en az etkilenen, uluslarası arenada barıştan ve mazlumdan yana olan, her vatandaşı için dünyanın her bölgesinde adaleti ve eşitliği hedefleyen, güçlü ve özgüvenli olan Türkiye’nin Avrupa’daki temsilcileriyiz. Bugüne kadar yaptıklarımız bundan sonra yapacaklarımızın teminatıdır. Bizim büyük hayallerimiz var. Bu hayallerimizin gerçekleşmesi için örnek iş adamı olmak amacıyla çalışmaya devam edeceğiz.”

Gecede Büyükelçi Göğüş’e plaket takdim edildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz