Ana Sayfa Batı Trakya Haberler HARMANLIK MAHALLESİ GENÇLERİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

HARMANLIK MAHALLESİ GENÇLERİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

23
0

Gümülcine’de (Komotini) Harmanlık mahallesi gençlerinden örnek davranış. Ekonomik krizden etkilenen Harmanlık mahallesinde yaşayan ailelere yardım amaçlı yapılan Kermes büyük ilgi gördü.

Harmanlık mahallesi gençleri tarafından organize edilen ve büyükleri tarafından da desteklenen Kermes’te toplanacak olan paralar krizden etkilenen ve ihtiyaçlarını karşılamak üzere ihtiyaç sahiplerine verilecek.

BİRLİK Gazetesine konuşan gençlerin söylediklerine göre, mahallede ekonomik krizden etkilenen ailelerin olduğunu ve bunun da herkes tarafından bilindiğini dile getiren gençler dayanışma içerisinde bu tür etkinliklerin önemine dikkat çekerek başka mahallelere de örnek olmasını tavsiye ettiler.

Bazı esnafların desteği ve ailelerin evdeki kullanmadıkları eşyaların satıldığı Kermes’te, bayanların kendi elleriyle yaptığı çörekler de büyük ilgi gördü.

Harmanlık mahallesindeki Kermes’e Gümülcine Türk Gençler Birliği küçükler folklor ekibi ve saz grubu da türküleriyle renk kattılar. Etkinliği GTGB Başkanı Koray Hasan da izledi. Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif değişik köylerdeki mevlid törenlerine katıldıktan sonra Kermes’e gelerek gençlere destek verdi. 

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x2mje57_gumulcine-harmanlik-mahallesi-kermes-2015_news

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz