Ana Sayfa Yunanistan Haber Harekete Geçtiler, Aya Sofya İçin İmza Kampanyası Başlattılar!

Harekete Geçtiler, Aya Sofya İçin İmza Kampanyası Başlattılar!

0
0

Yeni Demokrasi Partisi Avrupa Parlamentosu Milletvekilleri, Merkez Komitesi başkan yardımcısı ve Avrupa Parlamentosu Yeni Demokrasi Partisi Yunan delegasyonu başkanı Vangelis Meymarakis’in öncülüğünde Avrupa Parlamentosu’nun tüm üye ülkelerinden ve siyasi gruplarından aşırı sağ milletvekilleri hariç Aya Sofya için imza topluyor.

Toplanacak olan imzalar Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Joseph Borrell ve UNESCO Genel Direktörü Audrey Azoulay’a teslim edilecek.

İmzalarla birlikte gönderilecek mektupta yer alan ifadelerde, “Türk hükümeti Avrupa Birliği’ne baskı yapmak için Aya Sofya’yı araç haline getiriyor ve dinlere karşı yönlendiriyor. Türk hükümeti pratikte uluslararası hukuku ve Avrupa ilke ve değerlerini açıkça ihlal ettiğini gösteriyor” ifadelere yer veriliyor.

Mektupta var olan ilk imzalar: Stelios Kibouropoulos, Maria Spiraki, Elissavet Vozemberg-Vrionidis, Manolis Kefalogiannis, Anna-Michelle Asimakopoulou ve Yorgos Krtsos.

İmza toplama kampanyası 14 Temmuz Salı gününe kadar devam edecek ve sonra da kampanyaya katılan tüm isimlerin yayınlanacağı belirtiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz