Ana Sayfa Batı Trakya Haber Hardalias, “Bu Kabusa Cevap Tektir: Evde Kalmak”

Hardalias, “Bu Kabusa Cevap Tektir: Evde Kalmak”

2
0

Yunanistan Sivil Savunma Bakanı Yardımcısı Nikos Hardalias, Yunanistan İtfaiye Teşkilatı’na ait helikopterle Kozani temaslarının ardından İskeçe’nin dağlık bölgesi Dolaphan köyünde bulunan Mustafçova Belediyesi’ne geldi.

Belediye Meclis salonunda Koronavirüs ile ilgili yapılan toplantıya katılan Hardalias, Şahin ve diğer köylerdeki durum ve alınan önlemler hakkında Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin tarafından bilgilendirildi. Hardalias burada yaptığı açıklamada önemli konulara değindi.

Bu kabusa cevap tektir: Evde Kalmak”

“Devlet, yerel yönetim ve sağlık hizmetleri birimleri ile birlikte hazırdır ve ihtiyaç duyulan çözümleri sağlayacaktır.

Herkese tavsiye etmemiz gereken şey, şu anki yaşam şekline, önümüzdeki birkaç hafta boyunca sadık kalmak ve evde kalmaktır. Virüsü yenmenin tek yolu evde kalmaktır. İndirimleri bırakalım, mazeretleri bırakalım, diğer düşünceleri bırakalım ve evde kalalım.”

Hrdalias şahin’deki karantina ve Türkiye’den gelen öğrenciler hakkında da şu ifadeleri kullandı.

“Türkiye’den gelen öğrencilere farklı birşey yapmıyoruz”

“Yunanistan’da yaptığımızdan başka bir şey yapmıyoruz. Üç gün önce Konstantinopolis’ten (İstanbul) Atina’ya geri getirdiğimiz çocukların hepsi Atina otellerinde karantina altına alındı.

Şu anda Atina’dan helikopterle gelen ekipler, Ksanthi ve Rodopi’de çocuklar için dört heyet çalışması var, gerekli testler yapılacak, yarın testlerin sonuçları çıkacak ve pozitif olanlar otelde kalacak, negatif olanlar da isterlerse otelde kalırlar veya evlerine dönmek isteyenlere de bu seçeneği sunuyoruz.

Ancak Echinos’dan (Şahin) olanlar, eğer testleri olumsuz çıksa da otelde kalacaklar, çünkü karantina uygulamasında kimse içeri girmiyor, kimse de dışarı çıkmıyor.”

“Karantina devam edecek”

Şahin’deki karantinanın devam edip etmeyeceğine ve ne zamana kadar süreceği sorusuna ise şu cevabı verdi. “Her gün farklı bir gün, her gün doktorlar ve bilim personeli ile birlikte bölgedeki verileri değerlendirip kararlar alıyoruz. Adım adım, Echinos’un (Şahin) on dört gününü tamamlamak için hala günleri var. Her durumda, verdiğimiz kararlar ne olursa olsun, halk sağlığını, özellikle karantinadaki insanların ve çevresindeki diğer tüm toplumların sağlığını sağlayabilmek içindir.”

Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin de Yunanistan Sivil Savunma Bakanı Yardımcısı Nikos Hardalias’a ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

“Çok zor bir savaştayız”

Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios da yaptığı kısa değerlendirmede, “Çok zor bir savaştayız. Devletin, Bölge Genel Sekreterliği’nin, Belediyenin hizmetlerinin koordinasyonu, istediğimiz sonuçları alabilmemiz için ilk şarttır. Zannedersem bunları şu an için karşılayabiliyoruz. Elbette ortaya çıkan sorunlar var ve biz her gün neler olup bittiğini ele almaya çalışıyoruz.”

Türkiye’den başka gelecek öğrenciler var mı? Sorusuna Metios’un yanıtı şöyle oldu. “Dün geceye kadar Dedeağaç, Gümülcine ve İskeçe’deki üç otelde 150 öğrenci ve bir bebek (bir çift öğrenciden) ağırladık. Bu akışın devam edeceği bilgisi var, biz de bu sorunu ele alarak karşılamak için buradayız” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz