Ana Sayfa Batı Trakya Haberler HAİN ÖRGÜT PONTUS’UN TAŞERONU

HAİN ÖRGÜT PONTUS’UN TAŞERONU

22
0

PKK’nın Karadeniz Bölgesi’ndeki terör eylemlerinin son derece dikkat çekici olduğunu ifade eden Gözügüzelli, asıl hedefin Pontusçu militanları aktifleştirmek olduğunu söyledi.

TAŞERONLUK YAPIYOR

Sözde Kürdistan projesi ile terör örgütlerinin Karadeniz’de çerçeveleme politik desteği oluşturmak istediklerini vurgulayan Girne Amerikan Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Emete Gözügüzelli, “PKK, Doğu Karadeniz’de Pontusçuların taşeronu olarak çalışmaktadır. Zira PKK lideri terörist APO’ya da en başta Yunanistan ve GKRY’nin sahip çıktığını unutmamak gerekmektedir” dedi.

HÜCRELERİN ÖNÜ KESİLSİN

Devletin daha hızlı müdahale ederek bölgedeki hücre yapılanmalarının önünün kesilmesi gerektiğini dile getiren Gözü- güzelli, “Bölgedeki pek çok gence ücretsiz eğitim adı altında aylık gelirler ve hatta burslar veriliyor. Bu gençlerin yarın kendilerini sözde Pontusçuluğa hizmet etmek ayrı bir kimlik ve haklar talep eden konumda görülebileceği gözden kaçmamalıdır” diye konuştu.

Karadeniz’de Yunanlıların Kıbrıs’taki gibi bölücü kültürel çalışmaları yaptıklarını vurgulayan Gözügüzelli “Atalarının veya dedelerinin diye iddia ettikleri evleri, arazileri, kültürel tarihî yerleri gezerek, her karış toprağı, binayı, tarihî mekânı resimleyip bilgiler tutmaktan hiç vazgeçmemektedirler… Kültürel mirasa saygısızlık ve tahribat adı altında Türkiye aleyhine dava açma hedeflerini ise hiç gizlememişlerdir. Bu gruplar içinde kilise ve iki toplumlu (Türk-Yunan) sivil toplum kuruluşları öncüleri Trabzon bölgesinde özellikle Maçka,Tonya, Hamsiköy ve Pontus bölgesi saydıkları diğer yerleşim yerlerinde  son durumu kayıt altına almaya devam etmektedirler. Hem de bu etkinlikler bazı Sivil Toplum Kuruluşlarının başını çeken elebaşlarınca Atina – Trabzon, Atina-Samsun, Atina – Giresun ve Atina – Rize bacağını oluşturanlarca tertip edilmektedir.” şeklinde konuştu.

Türkiye üzerine kara propagandalar üzerinden baskı oluşturmaya çalıştıklarını belirten Gözügüzelli “Bir taraftan kayıplar, göçmenler, mülkiyet, kültürel miras ve sözde ‘işgal’ diyerek Türkiye’ye Kıbrıs meselesinde yüklenme yoluna giderlerken, diğer taraftan Karadeniz’de sözde ‘Pontusçuluk’ ve sözde ‘soykırım’ iddiaları ile millî ve milletlerarası kamuoyunda Ermeni lobiciliği sonrasında atakta bulunmak çabasındadırlar.” ifadelerini kullandı.

Karadeniz’de propaganda yapmak için Yunanistan’dan gönderilen ve Türk vatandaşı gibi görünen kişilerin olduğunu belirten Gözügüzelli şunları söyledi: “Kurdukları web sitelerinde yaptıkları yayınlarda ‘şu Pontuslu Rumun ailesi budur, yardımcı olun bulalım’, yok ‘şu Pontusluyu Türkler öldürmüştü, yüzleşelim’ gibi yayımlar yapmaktadırlar. Bakınız bu konuda İngilizce yayım grupları gerek aktif gerek sosyal medya ortamında aralıksız çalışmaktadırlar. Bunun karşısında Devletimizin ve bölgede devletimize bağlı güç unsurlarının yapılan bu hareketler karşısında halkı aydınlatma ve dikkatli olması yönünde uyarması gerekmektedir. 

Tüm bunların ötesinde uluslararası alanda sözde pontusçuluk lobi faaliyetleri karşısında bilimsel toplantıları sayıları artırılmalı ve dünya kamuoyuna tarihi gerçekler aktarılarak sözde Ermeni Soykırımı gibi büyük bir yalana maruz bırakılan Devletimize sahip çıkmamız gerekmektedir.” 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz