Ana Sayfa Batı Trakya Haberler HALVER’DE BATI TRAKYA TÜRK MUTFAĞI TANITILDI

HALVER’DE BATI TRAKYA TÜRK MUTFAĞI TANITILDI

27
0

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) üyesi Halver Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği, 24-28 Haziran 2011 tarihlerinde kermes düzenledi. Yazın başlangıcını kutlamak amacı ile düzenlenen kermes kapsamında Halver Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği, Batı Trakya mutfağının birbirinden güzel yemeklerini tanıttı.

 

Halver Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği kermes düzenledi

 

ABTTF’nin eski yöneticilerinden Halver Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Hüseyin’in öncülüğünde Ahmet Hüseyin, İbrahim Molla, Hasan Molla, Hüseyin Molla, Tahsin Musa, Metin Hüseyin, Selaytin Kalenci, Nurettin Hasançavus ve gençler dört gün boyunca kermeste mangalda kebap, çoban salatası, ayrandan oluşan geleneksel lezzetleri Halver toplumuna tanıttılar. Bununla birlikte inanılmaz bir tat olan baklavayı da unutmayan Halver Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği, bir Türk tadı olan çay ile birlikte Yunanistan’ın meşhur içeceği frappeyi de misafirlerine tattırdı.

 

Cumartesi günü Halver Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin kermesini ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu ziyaret etti. Dernek Başkanı Mehmet Hüseyin ile sohbet eden Başkan Habipoğlu, böylesi güzel bir kermes düzenledikleri için dernek başkanını ve emeği geçen herkesi tebrik etti. Mehmet Hüseyin, öncelikle ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu’nun kermeslerini ziyaret etmesinden büyük mutluluk duyduklarını söyledi, Başkan Habipoğlu’na ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Halver’de Geleneksel Yaz Şenliği’ne ilk kez katılmalarına rağmen şenlik kapsamında düzenledikleri kermese ilginin memnun edici olduğunu söyledi. Amaçlarının Batı Trakya Türk mutfağının muhteşem lezzetlerini çocukluklarından beri yaşadıkları Halver’de yaşayan diğer insanlara tanıtmak olduğunu söyleyen Hüseyin, kermes boyunca Türk misafirperverliğini de gösterdiklerini ifade etti. Kermesin bir diğer amacının da derneğin maddi durumuna katkı sağlamak olduğunu söyleyen Hüseyinoğlu, dernekçiliğin kısıtlı mali imkânlar ile özveri işi olduğunu belirtti. Özveriye dernekçe sahip olduklarını kaydeden Hüseyin, maddi anlamda da böyle imkânlar ile derneğe katkı sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz