Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar HALİT HABİP OĞLU ABTTF’NİN İLK BAŞKANI CAFER ALİOĞLU’NU ZİYARET ETTİ

HALİT HABİP OĞLU ABTTF’NİN İLK BAŞKANI CAFER ALİOĞLU’NU ZİYARET ETTİ

13
0

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, 29 Şubat 1988 tarihinde kurulan ABTTF’nin ilk başkanı Cafer Alioğlu ile görüştü. Emekli oluncaya kadar Paderborn şehrinde yaşayan Cafer Alioğlu’nun Almanya’ya gerçekleştirdiği yıllık ziyaret sırasında ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu, Cafer Alioğlu’nu ziyaret etti.

ABTTF’nin kurulduğu dönemde Düsseldorf Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin  yöneticilerinden olan olan Cafer Alioğlu, Almanya’da kurulan Batı Trakya Türk derneklerinin bir çatı altında toplanmasında ve Federasyon’un kurulmasında büyük katkıda bulundu. Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarını uluslararası düzeyde duyurmak amacı ile Almanya’da yedi derneğin biraraya gelerek 1988 yılında Almanya Batı Trakya Türk Federasyonu adı ile kurduğu ABTTF’nin ilk başkanı seçilen Cafer Alioğlu, 1988-1994 yılına kadar 6 yıl federasyonun başkanlığını yaptı.

Halit Habip Oğlu’nun Cafer Alioğlu’na gerçekleştirdiği ziyarette Habip Oğlu ve Alioğlu, Yunanistan’ın Batı Trakya Türk Azınlığı’na yönelik tutumunu değerlendirdiler, Mayıs ayında gerçekleştirilecek yerel ve Avrupa Parlamentosu seçimlerinde azınlığın yapacağı hamleler değerlendirildi.

Cafer Alioğlu:  ABTTF emin ellerde

Görüşmede Cafer Alioğlu, 1996 yılında ABTTF’nin başkanlığından ayrıldığı dönemde Federasyon’un ofisi dahi olmadığını oysa bugün ABTTF Merkez Ofisi ve ABTTF Brüksel Temsilciliği’nde üniversite mezunu ve yüksek lisans derecesine sahip üç çalışan ile bir sekreterin bulunduğu dile getirdi. Alioğlu, bugün ABTTF’nin Birleşmiş Milletler, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi, Avrupa Parlamentosu’nda gerçekleştirilen toplantılara katıldığını, uluslararası örgütler nezdinde tebliğ sunduğunu belirtti, Avrupa Parlamentosu’nda gerçekleştirilen lobi çalışmaları sayesinde AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Viviane Reding ile görüşüldüğünü ve milletvekillerinin imzası ile parlamentoda azınlığımızın sorunları hakkında yazılı sorular sunulduğunu belirtti.  ABTTF’nin ABD insan hakları ve dini özgürlükler raporuna paralel raporlar hazırladığını söyleyen Cafer Alioğlu,  ABTTF’nin çalışmaları sayesinde yabancı heyetlerin Batı Trakya’yı ziyaret ettiğini ve bunun geleneksel bir hal almasının çok memnun edici olduğunu söyledi. Cafer Alioğlu, tüm bunların başta sağlanan birlik ve beraberlik, ardından vizyon sahibi, cesurca atılan adımlar ve özverili ekip çalışması ile olduğunu belirtti. Cafer Alioğlu, tüm bunların Halit Habip Oğlu’nun döneminde gerçekleşmesinin kendisinin ve çalışma arkadaşlarının bu iradeye ve azime sahip olduğunu gösterdiğini söyledi.

Habip Oğlu: ABTTF için Cafer Alioğlu çok ayrı bir yere ve öneme sahip

Halit Habip Oğlu, Cafer Alioğlu’nun başkanlığı döneminde kendisinin ABTTF Genel Sekreteri olduğunu ve o dönemde azınlığımızın lideri Dr. Sadık Ahmet ile birlikte pekçok girişimde bulunduklarını hatırlatarak kendisinin bu davaya daha da çok sarılmasında Cafer Alioğlu’nun etkisi olduğunu belirtti, Cafer Alioğlu’nun kendisi ve ABTTF için ayrı bir yere sahip olduğunu söyledi.

Görüşmenin sonunda Halit Habip Oğlu, Cafer Alioğlu’na Uluslararası Sınır Tanımayan İnsan Hakları Direktörü Willy Fautre tarafından Ekim 2012’de Batı Trakya’ya gerçekleştirdiği ziyaretin ardından yazılan raporu takdim etti. Cafer Alioğlu da Habip Oğlu’na Dr. Sadık Ahmet’in biyografisini içeren bir kitap hediye etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz